Zalmpakketjes van de barbecue/uit de oven | Food Love and Happiness
23 augustus 2017

Die Nederlandse zomer, hoe summier deze ook maar mag zijn, willen we zo lang mogelijk vasthouden toch? Het zonnetje doet goed haar best deze week, wat betekent dat de barbecue weer aan kan! Naast de standaard ribbetjes en burgers is het ook leuk (en lekker) eens iets anders te serveren. Deze zalmpakketjes zijn heel gemakkelijk te bereiden op de barbecue, en er zitten zelfs wat groenten in verstopt (die vergeten we nog wel eens met zo’n meat-party). Gemakkelijk van tevoren voor te bereiden, bewaar ze dichtgevouwen in de koelkast tot de barbecue aangaat.

Ingrediënten
voor 4 pers

4 zalmfilets (evt. met huid)
1 citroenen
4 tomaten
2 oranje paprika’s
2 courgettes
zout
peper

Knoflook-honing boter
150 gr boter, gesmolten
100 ml honing
7 teentjes knoflook, geperst
4 el citroensap

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de knoflook-honingboter door elkaar. Zet apart tot verder gebruik.

Je kunt deze zalmpakketjes zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Oven: verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de pakketjes straks zo’n 20 minuten in de oven. Op de barbecue zijn de pakketjes in zo’n 15 minuten klaar. Natuurlijk is dit laatste wel afhankelijk van hoe heet de barbecue is, dus rond het eind van de gaartijd kun je even spieken in het pakketje (pas op voor de hete stoom).

Was alle groenten. Snijd de tomaten en courgette in plakken. Snijd de paprika’s in dikke repen. Meng alle groenten door elkaar en verdeel de groenten over 4 stukken aluminiumfolie. Deze moeten groot genoeg zijn om straks goed dicht te kunnen, zodat er geen stoom ontsnapt.

Plaats de zalmmoten op de groente*. Verdeel wat zout en peper over de pakketjes, en besprenkel nu ruim met de knoflook-honingboter. Vouw de pakketjes dicht en plaats in de oven/op de barbecue. Serveer direct, met partjes citroen.

* Heb je zalmmoten met huid? Het liefst verwijder je deze. Doordat de zalm gestoomd zal worden, wordt het huidje niet lekker knapperig. Weggooien is natuurlijk zonde: bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zalmhuid hierop. Besprenkel met een beetje olijfolie en zout en peper. Plaat er weer een bakpapiertje over en leg hier een 2e bakplaat op. Plaats in een voorverwarmde oven (200 graden) voor een aantal minuten. Check of ze al mooi goudbruin zijn en haal ze uit de oven. Zodra ze afkoelen worden ze nog knapperiger. Bewaar de knapperige zalmhuid tot je pakketjes uit de oven/van de bbq klaar zijn en serveer de zalmhuid hier op. 

Geplaatst in → Food, Hoofdgerechten, Summertime

0 comments on “Zalmpakketjes van de barbecue/uit de oven”