(Tony’s) Chocolade – Pecannotenrepen | Food Love and Happiness
15 augustus 2017

Tijd voor een nieuwe #vriendenvanah challenge, waarin ditmaal noten centraal staan. De #5xnotenchallenge deze maand dus, omdat noten een bron van goede vetten zijn. Heel fijn, want als er iets is wat divers is, zijn het wel noten. Te verwerken in gezonde en minder gezonde recepten, in drankjes, in zoete en hartige gerechten. Het zou dan ook eigenlijk niet heel moeilijk moeten zijn om deze bron van goede vetten te integreren in je voeding, maar he, een beetje extra inspiratie kan nooit kwaad toch?

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijk Chocolade Notenrepen. Een zoete bodem van peccannoten met dadels, daarboven een chocoladelaag met o.a. de pure Pecan-Kokos van Tony’s Chocolonely, afgemaakt met stukjes knapperige peccannoten op de bovenkant. De lekker plakkerige dadels zorgen niet alleen voor een goede bodem, ze geven de repen ook hun heerlijk zoete smaak. Nog fijner: deze chocolade-peccannotenrepen zijn ook nog eens vegan.

Ingrediënten
voor de pecannotenlaag
7 medjoul dadels
120 gr gemixte notenboter
225 gr pecannoten
1 tl vanille essence
snufje zout

voor de chocoladelaag
80 gr Tony’s pure chocolade Pecan-Kokos
60 gr gemengde notenpasta

voor de topping
goede handvol grof gehakte pecannoten

Bereiding
Zorg ervoor dat je een ingevette, vierkante bakvorm klaar hebt staan. Ik bekleed m’n bakvorm altijd nog graag met een extra velletje bakpapier (strookje geknipt), zodat ik nadat het mengsel goed hard is geworden deze er heel makkelijk uit kan halen.

Hak voor de pecannotenlaag de dadels in een keukenmachine fijn samen met de notenboter (120 gr). Wanneer het goed gehakt is, vormt het een mooi kruimelig ‘deeg’. Voeg hier nu de overige ingrediënten voor de notenlaag aan toe: de pecannoten, vanille essence en een snufje zout. Hak alles fijn tot er één mooi fijn geheel ontstaat. Het kan nodig zijn (afhankelijk van de grootte van je keukenmachine) om het mengsel zo af en toe even goed om te scheppen.
Stort de notenlaag in de bakvorm en druk deze met de bolle kant van een lepel goed aan.

Smelt nu voor de chocoladelaag de chocolade in stukjes au bain marie, samen met de notenboter (60 gr).

Verdeel de chocolade over de notenlaag. Verdeel met een lepel tot je een mooie, gelijkmatige laag chocolade hebt. Verdeel hier de grof gehakte pecannoten over. Plaats een half uurtje in de vriezer en de repen zijn klaar om aan te snijden! Bewaren kan vervolgens prima in de koelkast (in een luchtdicht bakje). Ik heb de hoeveelheid repen mooi verdeeld: een lading in de koelkast om zo nu en dan van te snoepen, maar ook een voorraadje in de vriezer, zodat we later nog eens wat lekkers (huisgemaakt) hebben.

Geinspireerd op de no bake chocolade-pecanrepen van Beaming Baker.

Geplaatst in → Food, Snack, Zoetigheden

0 comments on “(Tony’s) Chocolade – Pecannotenrepen”