Sushibowl met garnalen | Food Love and Happiness
4 augustus 2017

Sushi is groot favoriet hier op Food Love and Happiness. Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij gastblogger Kayleigh. Om net wat sneller, makkelijker en goedkoper aan die sushicravings toe te kunnen geven, deelt zij vandaag het recept voor deze heerlijke sushibowl!

 

Voor sushi kun je mij wakker maken! De maki’s zijn favoriet: heerlijk met komkommer of garnaal. Maar helaas, vaak naar een sushi restaurant is niet altijd even goed voor de portemonnee;) Daarom wordt er thuis vaak sushi gemaakt. Niet alleen lekker, ook nog eens leuk om te doen. Een leuke variant op de sushirol is de sushibowl. Niet alleen leuk om te maken, het is vooral ook nog eens heel erg makkelijk. De ingrediënten voor de bowl bereid je voor en gaan vervolgens samen in een mooie kom. Je bepaalt zelf hoeveel je van welke topping wil, zo is deze bowl gemakkelijk aan te passen aan ieders smaak. Geen gedoe met rollen en wél die lekkere sushi smaak!

Ingrediënten
sushibowl voor 2 personen

250 gr sushi rijst
350 ml water
5 el rijstwijnazijn
eenn pakje garnalen
komkommer
nori vellen
kiemgroenten (in dit recept zijn rodekoolkiemen gebruikt)
bosui
sojabonen
sesamzaadjes
1 teentje knoflook
2 el kristalsuiker
1 tl zout

* tip: alle ingrediënten zijn (lekker makkelijk) verkrijgbaar bij de AH

Bereiding
Op elke verpakking sushirijst kan nog wel eens iets anders worden weergegeven als bereidingswijze. Wij hebben de rijst als volgt bereid: doe de rijst in een pannetje met 350 ml koud water. Breng dit aan de kook. Laat de sushirijst 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Zet vervolgens het vuur uit (belangrijk!) en laat de rijst met het deksel op de pan nog eens 15 minuten staan.
Bereid ondertussen de smaakmakers voor de rijst klaar: meng de rijstwijnazijn, suiker en de zout in een pannetje. Verwarm het mengsel totdat de suiker is opgelost en voeg bij de rijst zodra de rijst is afgekoeld. Meng goed door elkaar, de rijst is nu klaar voor gebruik.

Bereid nu de topping voor: snijd de nori vellen in reepjes (of knip ze met een keukenschaar). Snijd de komkommer in dunne plakjes of kleine blokjes, en bosui in fijne ringetjes. Bak de garnalen met een fijngesneden teentje knoflook en wat olijfolie.

Stel nu de sushibowl samen: begin met de rijst en verdeel hier de garnalen, komkommer, bosui, nori, sojabonen, sesamzaadjes en kiemgroenten over. Enjoy!

 

0 comments on “Sushibowl met garnalen”