Nicecream bowl: Aardbei – Kokos | Food Love and Happiness
21 augustus 2017

Oh jongens, is het al weer weekend? Nou ok, het hoeft geen weekend te zijn voor deze nicecream bowl, maar een vrije ochtend hebben is wel zo fijn. De laatste tijd is dit mijn standaard ontbijtje op vrije dagen. Het voelt een beetje alsof je met een grote bak Swirl mag ontbijten. Swirl 2.0 dan wel, want niks slechts aan dit kommetje (of beter gezegd KOM) ijs (hij is zelfs volledig vegan). Zorg er voor dat je standaard bananen in plakjes in de vriezer hebt, en je bent zo goed als good to go.

Voor de topping kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, of zo simpel houden als je zelf wil natuurlijk. Mijn keukenkastjes puilen de laatste weken uit met noten in allerlei soorten, en fruit hebben we ook altijd volop in huis. Die chocolade is dan even een extra verwennerij.

Ingrediënten
voor 1 grote kom

1,5 bananen, in plakjes gesneden en bevroren
250 gr aardbeien, diepvries
1 blik kokosmelk
1 tl vanille essence
2 tl rietsuiker

topping
1 kiwi
kokosflakes
ongezouten cashewnoten
macadamianoten
gevriesdroogde aardbeien*
Tony’s Chocolonely Puur Pecan Kokos

* Ik kocht mijn gevriesdroogde aarbeien (en appeltjes en perzik) bij Nada Nothing Added, erg lekker!

Bereiding
Plaats de kokosmelk de avond van tevoren in de koelkast. De volgende dag zet je het blikje op z’n kop voordat je deze opent. De vloeistoffen scheiden door de kou beter van het dikkere kokosmelk. Giet de vloeistof van de bovenkant van het blikje af en gebruik alleen het dikkere kokosmelk. Klop hier de vanille essence en rietsuiker door.

Bereid je topping voor, voordat je met je ijs begint. Je loopt anders het risico dat het ijs al begint te smelten en jij je fruit nog aan het pellen en snijden bent.

Ik sneed de kiwi in een mooie vorm, hakte de cashew- en macadamianoten grof en hakte een stuk Tony’s chocolade tot chocoladeschaafsel.

Pureer vervolgens de banaan met aardbeien. Je kunt hiervoor een blender gebruiken, maar heb je deze niet: een staafmixer werkt net zo goed.
Giet de gezoete kokosmelk er bij, zodat het geheel iets makkelijker pureert.

Serveer je ijs (direct) in een kommetje; verdeel hier je topping over.

Eet smakelijk! Heb jij ook een favoriete breakfast bowl? Share jouw favoriete combi hieronder in de comments!

Geplaatst in → Food, Lunch, Ontbijt, Vegan, Zoetigheden

0 comments on “Nicecream bowl: Aardbei – Kokos”