Fantosti’s | Food Love and Happiness
26 augustus 2017


Enschede heeft er een hotspot bij! Bijna overal kun je tijdens de lunch wel een tosti bestellen (in ieder geval vaak voor de kids wel op het menu), maar een plekje wat speciaal gericht is op de tosti, dát is nieuw. Voor alle tosti liefhebbers in Enschede is dat natuurlijk goed nieuws. Inmiddels is Fantosti’s net zo’n 3 weekjes geopend, hoog tijd om even langs te gaan en kijken hóe lekker die tosti’s zijn 😉

We waren extra vroeg aanwezig (ze waren net open). Dat geeft ons alle ruimte en tijd om op ons gemak te fotograferen, zonder eventuele andere gasten tot last te zijn. Er was dan ook nog niemand aanwezig. We kletsten eerst even wat met de eigenaresse, die ons ook hartelijk begroette. De zaak zit in een prachtig oud pan (aan de Zuiderhagen), met krakende houten vloer en al.

Tijd voor een blik op de menukaart, want he, daar komen we immers voor. Online hadden we al even willen spieken, maar helaas is er geen website beschikbaar, en dan ook geen online menukaart.
De menukaart biedt volop keuze op het gebied van tosti’s: je kon kiezen uit de standaard variant zoals een tosti ham/kaas, maar de tosti’s die echt opvielen waren tosti beenham met honing mosterdsaus en kaas. Ook viel ons oog op de tosti met brie en cranberrycompote; of de tosti met kip, mangochutney en oude kaas. Op het gebied van de zoete tosti’s is de tosti met marshmallows, Nutella en banaan de meest opvallende. Naast de tosti’s staan er ook een aantal “gewone” verse broodjes en huisgemaakte smoothies op de kaart.

Uiteindelijk zijn we gegaan voor de 3-kazen tosti en de tosti met gerookte zalm, kruidenkaas en dille. Kayleigh nam de 3-kazen tosti. Deze was goed gevuld, met lekker veel gesmolten kaas wat uit de tosti droop (dat is toch wat we willen wanneer we tosti’s eten). Danielle nam de tosti met zalm. De smaak van de gerookte zalm was goed aanwezig en het dillesausje paste hier perfect bij. Voor beide tosti’s kregen we er nog een dipsausje bij: ketchup voor de kaastosti en een limoendipje voor de zalmtosti.
De verhoudingen van de tosti’s waren overigens ook goed: lekker knapperig brood en genoeg vulling om de smaak goed staande te houden. De bordjes waren opgemaakt met vers fruit. De tosti’s zijn dus zeker door de keuring! Netjes vergezeld met een lekker kopje muntthee en een cappuccino.

Hoewel wij er voor kozen om op een rustig moment naar Fantosti’s te gaan, misten we wel een sfeervol muziekje op de achtergrond. Het zijn de kleine dingen, maar wanneer de zaak nog helemaal leeg is, en ook best gehorig (want: prachtig oud pand), kan je je wat bezwaard voelen om vrijuit te kletsen en luid te lachen. Wat we verder misten zijn de vegan of glutenvrije opties op de kaart. Fijn voor iedereen wanneer je bij elke lunchtent of restaurant wel iets kan kiezen wanneer je een bepaalde intolerantie of voorkeur hebt. Zo hadden wij van tevoren willen kijken of er vegan opties waren (voor zowel het eten als bijv. de cappuccino). Helaas was deze informatie online niet inzichtelijk, en een privéberichtje bleef onbeantwoord). Vegan opties zijn er dan ook niet helaas. Even gezellig kletsend met de eigenaresse legde ze uit dat deze er mogelijk nog wel komen, hier kijken we dan ook naar uit!

Eindoordeel

  • Tosti: ++
  • Sfeer: +-
  • Locatie: ++
  • Vegan of glutenvrije opties: —
  • Algeheel oordeel: +

Fantosti’s
Zuiderhagen 36
7511 GL Enschede

Geplaatst in → Enschede, Hotspot

0 comments on “Fantosti’s”