Banaan-aardbei nicecream bowl | Food Love and Happiness
8 augustus 2017

Hoe mooi ziet dit kommetje ijs er uit? Hier wordt je toch al helemaal vrolijk van? Het wordt nog beter wanneer ik je vertel dat deze grote kom ijs volledig guilt free en lekker light is. Want, het ijs is gemaakt van bevroren banaan, en in dit geval aangevuld met bevroren aardbeien. Oftewel, nicecream. Er komt geen room of suiker aan te pas. Lekker verantwoord, met de nadruk op lekker.

Ideaal als grote kom voor het ontbijt of lunch, maar he, lekker als snack ’s avonds op de bank of als toetje kan net zo goed 😉

Ingrediënten

voor 1 grote kom
2 bananen, in plakjes gesneden en bevroren
250 gr aardbeien, diepvries
een beetje rijstmelk

topping
sinaasappel, gesegmenteerd
verse aardbeien
banaan
mango
kokosflakes

Bereiding
Bereid je topping voor, voordat je met je ijs begint. Je loopt anders het risico dat het ijs al begint te smelten en jij je fruit nog aan het pellen en snijden bent.

Je kunt natuurlijk gaan voor een topping naar keuze, en dit kan je zo spannend (of niet) maken als je wil.
Ik verdeelde wat verse aardbeien, stukjes mango, partjes sinaasappel en kokosflakes over het ijs. Ook sneed ik wat plakjes banaan en sneed deze in de vorm van hartjes. He, niks mis met een beetje verwennerij voor jezelf toch?

Blend of pureer de aardbeien met de banaan. Voeg het fruit in gedeelten toe, hierdoor pureert het makkelijker. Voeg steeds wat rijstmelk toe wanneer het geheel vast begint te lopen. Maak af met de gekozen topping.

0 comments on “Banaan-aardbei nicecream bowl”