Acai Bowl | Food Love and Happiness
30 augustus 2017

Op social media zag ik zoveel kleurrijke Acai bowls voorbij komen dat ik er ook eentje wilde gaan maken. Acai Bessen groeien in Brazillie, Peru & Suriname. Aangezien we die niet hier hebben heb ik een receptje gemaakt met Acai bessenpoeder. Acai bessen zitten bomvol antioxidanten en hebben een hoog gehalte aan vitamine C. Maar, naast dat ze erg gezond zijn, zijn ze gelukkig ook nog eens heel erg lekker. Deze acai bowl doet me zelfs denken aan de Iced Fruit bosvruchtensmoothie van de MacDonalds.. zoet en fris tegelijkertijd. Hier is de acai bowl dan ook echt een favoriet ontbijtje geworden.

Ingrediënten
voor één Acai bowl (of twee hele kleintjes)

125 gram bevroren frambozen
125 gram bevroren blauwe bessen
1½ eetlepel Acai bessen poeder
1 banaan
een scheutje water

toppings

granola
kokosschaafsel
fruit naar keuze (ik gebruikte banaan en frambozen)

Bereiding

Doe de frambozen, blauwe bessen, banaan en acai bessenpoeder in de blender samen met een scheutje water (heb je geen blender in huis? Met de staafmixer lukt het ook prima). Mix dit tot een glad beslag. Het ligt aan de sterkte van je blender hoeveel water je nodig hebt dus voeg gerust wat meer water toe, maar hoe dikker de acai bowl hoe beter!

Maak de acai bowl af met lekkere toppings en enjoy!

  • Tip: Diepvriesfruit haal je bij de Aldi voor slects €1,59 per pakje
  • Tip 2: Mijn Acai bessenpoeder bestelde ik bij Bulkpowders.nl
  • Tip 3: Voor een extra dikke acai bowl kun je de banaan gepeld en in stukjes van te voren invriezen

Geplaatst in → Food, Ontbijt

0 comments on “Acai Bowl”