Nacho galore: cheddar-cheese saus en huisgemaakte nacho’s | Food Love and Happiness
19 juli 2017

– door gastblogger Kayleigh –

Als het gaat om guilty pleasures en hartige hapjes, staan nacho’s toch wel bovenaan. Geen terrasje zonder een portie nacho’s. Bij een Mexicaans restaurant bestelde ik een paar weken geleden een variant met cheddar kaas en veel crème fraîche. Dat heeft mij geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met zo’n heerlijk gesmolten stringy cheddar kaassaus. Natuurlijk heel erg lekker op de nacho’s, maar denk ook eens aan frietjes, zoals de cheese fries van Shake Shack 😉 Met een pitje van de chili pepers en salsa saus on the side. Ook laat ik je zien als variatie hoe je heel gemakkelijk je eigen nacho’s thuis kunt maken van wraps. Enjoy!

Voor de cheddar kaassaus
125 gram verse cheddar kaas (een blok, geen in plastic verpakte plakjes dus*)
125 ml volle melk
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 theelepel chilipoeder
snufje zout

* De kaas uit dit recepten kochten wij bij de Sligro. Gelukkig verkopen aardig wat supermarkten verse cheddar, zoals Lidl en Plus (bijv. Mild Cheddar van Joseph Heler)

Bereiding
Rasp de cheddar. Smelt de boter in een steelpannetje, totdat deze een klein beetje begint te bubbelen aan de rand. Voeg dan de bloem toe en klop met een garde totdat het kookt en iets dikker wordt. Voeg de geraspte cheddar, chilipoeder en het zout toe en meng met de garde totdat de saus egaal is. De saus is nu klaar om te serveren.

Garneer met een groene chilipeper en een flinke lepel crème fraîche en salsasaus.

Homemade nacho’s

Wil jij niet alleen je kaassaus zelf maken, maar ook aan de slag met huisgemaakte nacho’s? Dit is helemaal niet moeilijk, en eigenlijk wel net zo leuk!
Ingrediënten
kleine mais wraps
olijfolie
gerookte paprika poeder
zeezout of Himalayazout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg drie maiswraps op elkaar en snijd met een mes de wraps in puntjes. Bestrijk met een kwastje alle nacho’s in met een beetje olijfolie en strooi hier een beetje paprikapoeder en zout over (wees voorzichtig met de paprikapoeder, gerookte paprikapoeder is snel overheersend).

Bak de nacho’s in de oven af in 10 minuten. Serveer met sausjes naar keuze.

Geplaatst in → Food, Party Food, Snack

2 comments on “Nacho galore: cheddar-cheese saus en huisgemaakte nacho’s”

    19/07/2017

    Wat een super leuk idee , en zeker lekker voor bij een filmpje.
    Ga dit weekend direkt het recept maken. thanks voor het idee.
    Groeten Rick

    Reply:

    19/07/2017

    Leuk om te horen! Als je @foodloveandhappiness tagt in bijv je story, zien we het lekkers graag voorbij komen ?