Frozen yoghurt bites – mango & aardbei | Food Love and Happiness
16 juli 2017

Zin in een zomerse snack, maar wel enigszins verantwoord? (We kunnen immers niet elke dag aan het room-, softijs en dergelijke hè?). Deze frozen yoghurt bites zijn dan ideaal! Zo gemaakt – je hebt alleen 2 ingrediënten nodig: yoghurt en fruit naar keuze-. Maak een mooi voorraadje aan en je hebt voor lange tijd een lekkere snack in de vriezer.

Ingrediënten

Mango bites
250 ml yoghurt
150 gr mango

Aardbei bites
250 ml yoghurt
150 aardbeien

verder nodig
2 ijsblokjes mallen

Bereiding
Pureer de yoghurt met het fruit. Giet in de ijsblokjesvorm en plaats in de vriezer. Na 3 uur zijn de frozen yoghurt bites klaar om te eten. Bewaar je ze langer in de vriezer? (doe ik ook) Geen probleem, je haalt ze dan eventjes uit de vriezer voordat je ze eet.

Tip: hoe romiger je fruit, hoe fijner van textuur de frozen yoghurt bites zullen zijn. De aardbeien bites zijn van smaak bijvoorbeeld erg lekker, maar de textuur is wateriger. Fruit als banaan en mango doen het goed. 

Geplaatst in → fitness food, Food, Healthy, Snack

0 comments on “Frozen yoghurt bites – mango & aardbei”