Aardbeien Panna Cotta met grapefruit | Food Love and Happiness
3 juli 2017

Voor de #5xzoetzondersuiker challenge van Albert Heijn ging ik aan de slag met de panna cotta van Baking a Moment. Ik ben gek op dit soort lichte toetjes, en zeg nou zelf: er is toch maar weinig mooier dan een panna cotta…zo glimmend, zo zacht.

De #5xzoetzondersuiker is alweer de 4e challenge die voorbij komt. Zo begonnen we met de 5 x €5 budgetchallenge, de 5 x glutenvrij challenge, de 5 x meer groenten challenge en nu de zoet zonder suiker. Dat zonder suiker mag wel tussen aanhalingstekens hoor, want helemaal suikervrij is het niet.

Het doel: heerlijk zoete lekkernijen op tafel toveren en hierbij het gebruik van de normale geraffineerde vermijden. Gelukkig is dat helemaal zo moeilijk niet: denk aan het gebruik van dadels als zoetmaker, of wat dacht je van agavesiroop?

In dit recept gaan we aan de slag met kokosbloesemsuiker. Deze suiker heeft een wat donkerbruine kleur, wat (helaas) wel de kleur van je recept wat kan veranderen. Maar hé, de smaak is er gelukkig niet minder om.

 Ingrediënten

450 gr aardbeien
350 ml karnemelk
100 gr kokosbloesemsuiker
10 blaadjes gelatine
1 el citroensap
1 grapefruit (de partjes gesegmenteerd*)

Bereiding
Voor dit recept heb ik één grote mal (in de vorm van een roos) gebruikt. Natuurlijk kun je ook voor mooie individuele porties gaan. Vet de mal/bakjes die je wil gaan gebruiken in.

Plaats de aardbeien in een steelpan. Pureer ze met een staafmixer. Zet het vuur aan en voeg nu de karnemelk en kokosbloesemsuiker toe. Verhit al roerend tot alle suiker is opgelost. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Zodra alle suiker opgelost is, knijp je de velletjes gelatine uit. Zet het vuur op z’n zachtst (het mengsel mag niet koken) en voeg de gelatine toe aan het aardbeienmengsel. Roer door tot alle gelatine opgelost is.
Haal van het vuur, voeg het citroensap toe en giet het mengsel in de ingevette vorm(pjes). Plaats in de koelkast voor tenminste 3 uur.

Serveer met wat verse aardbeien en segmentjes grapefruit.

* Segmenteer je grapefruit door deze te schillen en de partjes met een goed scherp mes uit hun vliesje te snijden. 

Geplaatst in → Desserts, Food, Healthy

0 comments on “Aardbeien Panna Cotta met grapefruit”