Healthy (vegan) ijsjes: Sinaasappel-mango & Pindakaas-chocolade | Food Love and Happiness
24 juni 2017

Gastblogger Kayleigh brengt vandaag verkoeling met deze lekkere ijsjes! En het fijne? Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens volledig verantwoord!

Ik ben een liefhebber van ijs, vooral met dit warme weer gaan er heel wat ijsjes doorheen bij mij thuis. Een ijsje is verkoelend, fris en lekker.. en ondanks dat ik gek ben op ‘guilty pleasures’ als Ben & Jerry’s of Magnums, vind ik het nog fijner om voor een gezonde en vegan ijsje te gaan, die ook nog eens heerlijk smaakt!

Vandaag hebben wij twee hele simpele receptjes voor jullie: een frisse variant met sinaasappel en mango (die net als een ‘’split ijsje’’ smaakt) en ijsje met chocolade en pindakaas (die lekker makkelijk te maken is in de blender ;-)).

Orange & Mango cream popsicle

(6 stuks)

één handje mango
200 ml verse sinaasappelsap
5 eetlepels soja yoghurt

Doe de mango, het sinaasappelsap en soja yoghurt in een blender. Mix alles tot een glad geheel en giet het mengsel in de ijsvormpjes. Plaats in de vriezer tot ze goed hard zijn en klaar zijn je ijsjes.

 

Peanut butter & Chocolate popsicle

(6 stuks)

2 bananen
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels cacaopoeder
200 ml amandel melk
een scheutje agave siroop

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel. Giet het mengsel in de ijsvormpjes, plaats in de vriezer tot ze goed hard zijn en klaar zijn je ijsjes.

1 comment on “Healthy (vegan) ijsjes: Sinaasappel-mango & Pindakaas-chocolade”

    25/06/2017

    Leuke ideeën! Zelf ben ik de enige alien hier op aarde (geloof ik) die de combi chocolade & pinda geen topper vindt.. maar Sinaasappel en mango daarentegen 😉