Worteltaart | Food Love and Happiness
30 mei 2017

 Gastblogger Kayleigh heeft weer een topper voor jullie! Vorige keer deelde ze al één van mijn eigen persoonlijke favorieten (meringues, in dit geval chocolademeringues met pistache),en we blijven nog even op de zoete tour (zoetekauwen hier, sorry not sorry) vandaag met deze heerlijke worteltaart. Een klassieker die niet langer op Food Love and Happiness kon ontbreken! Favoriet bij velen, dus snel proberen deze! 

Als ik mijn favoriete taart zou moeten kiezen is dat toch echt worteltaart! Laat je niet afschrikken door de naam want de wortel proef je niet J Als ze worteltaart verkopen of serveren op een terrasje moet ik altijd een stukje bestellen om die te proeven. De combinatie van de licht kruidige smaak, nootjes en lekkere zoete cream cheese frosting vind ik heerlijk en daarom heb ik vandaag mijn eigen heerlijke en vooral moist variant voor jullie gemaakt!

Ingrediënten
(voor 1 grote taart)

Tip: je kunt het beslag halveren, ook in cupcake vormpjes doen of een vierkant bakblik. Variëren qua vorm kan eindeloos met dit recept!

Voor de worteltaart

 • 500 gram wortelen
 • 250 ml zonnebloemolie
 • 125 gram witte kristalsuiker
 • 150 gram licht bruine basterdsuiker
 • 3 eieren
 • een halve eetlepel vanille extract
 • 250 gram karnemelk
 • 500 gram bloem
 • snuf zout
 • 2 theelepels baking soda
 • 1 eetlepel kaneel
 • een halve theelepel nootmuskaat
 • 80 gram walnoten + decoratie

Voor de creamcheese frosting

 • 400 gram roomkaas (wij gebruikten monchou)
 • 400 gram poedersuiker
 • 100 gram roomboter
 • sap en rasp van 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Rasp de wortelen fijn (je kunt eventueel ook geraspte wortelen kopen). Mix de olie en suiker met een mixer goed door. Doe dan de eitjes en het vanille extract er bij en mix nog even totdat alles goed gemengd is. Nu mag het fijne wortelrasp bij het mengsel, meng dit goed door met een lepel. Voeg nu de karnemelk en alle droge ingrediënten toe. Mix dit goed met je mixer tot een mooi beslag. Hak tot slot de walnoten fijn en schep die in het beslag.

Bak de worteltaart af in 60 tot 70 minuten in de oven. Als de taart is afgekoeld (belangrijk om te wachten tot deze is afgekoeld!) snijd je de taart in het midden open.

Dan begin je met de creamcheese frosting: de roomboter en roomkaas moeten hiervoor op kamertemperatuur zijn. Mix de roomboter met roomkaas tot het een glad mengsel is, voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een fluffy frosting. Voeg op het einde de rasp en sap van 1 sinaasappelsap toe. Smeer de onderste helft van je worteltaart in met de heerlijke frosting, plaats de bovenste helft er op en verdeel ook op de bovenkant wat van die heerlijke creamcheese frosting. Top hem af met wat hele walnoten. Enjoy!

Geplaatst in → Desserts, Food, Taart, Zoetigheden

2 comments on “Worteltaart”

  30/05/2017

  Worrteltaart blijft een favorietje, heerlijk! Deze ziet er ook mooi uit 🙂

  Reply:

  31/05/2017

  Dankjewel! Best wel een plaatje he =)