Chocolade meringues met pistache | Food Love and Happiness
13 mei 2017

Het Food Love and Happiness team breidt uit! Want hé, the more the food, the better toch? Meet Kayleigh, zij is vanaf nu gastblogger en zorgt er voor dat wij nóg meer lekkers met jullie kunnen delen. Toen ze in onze vele appjes en lunchmeeting vertelde dat ze als geen ander meringues kan bakken (my favourite) en mijn voorliefde voor Shake Shack gerechten deelt, wist ik dat ik de juiste gastblogger gevonden had;)

Haar kick-off kon dan ook niet wat anders zijn dan deze mooie meringues:

 
Hi lieve lezers! Vandaag mijn allereerste receptje op Food Love and Happiness! En gelijk een hele fijne, want de boodschappen heb je denk ik al wel in huis. Je kent het vast wel: je hebt de boodschappen nog niet gedaan, maar wel echt zin in iets lekker zoets. Een eitje en wat suiker heb je meestal wel in huis, en hier maak je heel gemakkelijk meringues van. En nee, meringues zijn helemaal niet zo moeilijk als vaak gedacht (ik deel onderaan deze post nog een aantal tips voor het maken van de perfecte meringue). Je kunt ze naturel houden, maar vandaag gaan we voor een lekkere twist met cacao en pistachenootjes.

Wat heb je nodig?

(Voor 6 mega meringues)

160 gram fijne suiker
180 gram poedersuiker
6 eieren
Snufje zout
Cacaopoeder
Pistachenootjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Zorg er voor dat je beslagkom en gardes vetvrij zijn. Daarna splits je de eitjes: er mag alleen maar eiwit in de beslagkom komen en geen eigeel. Doe het snufje zout in de kom met de eiwitten en begin ze te mixen. Als er stijve pieken ontstaan mag de fijne suiker erbij, lepeltje voor lepeltje. Mix het geheel op de hoge stand totdat de pieken volledig stijf zijn en de suiker is opgelost. Spatel de poedersuiker door het beslag met een lepel. En tot slot spatel je ook de cacaopoeder door de eiwitten. In dit recept hebben wij anderhalve lepel cacao gebruikt, maar meer of minder kan altijd!

Met twee lepels maak je nu hoopjes meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi de pistachenootjes over de hoopjes en ze kunnen de oven in. Bak de meringues gaar in ongeveer 2 uur. Als je ze met gemak van de bakplaat kan halen zijn ze goed.

Tips:

  • Om de kom goed vet vrij te maken is simpel afwasmiddel en heet water al genoeg, maar beetje citroensap doet ook wonderen
  • De makkelijkste manier om te zien of je suiker is opgelost is door een beetje beslag tussen je vingers te wrijven: als je geen suikerkorreltjes meer voelt ben je good to go
  • Met het overgebleven eigeel kun je een lekkere homemade mayonaise maken!

 

 

Geplaatst in → Desserts, Food, Snack, Zoetigheden

0 comments on “Chocolade meringues met pistache”