Bananenkwarkbrood | Food Love and Happiness
6 mei 2017

Hoog tijd voor nog een lekker Slimming Body Guide receptje. Vorige week deelde ik namelijk al deze chocoladecake (waar courgette in verwerkt zit), welke goed is voor 5 porties van het 10-uurtje.

Hoewel ik merk dat ik bij de lunch vaak het liefst voor iets hartigs ga (zeker wanneer het 10-uurtje ook al zoet is), valt dit bananenkwarkbrood hier thuis goed in de smaak. Ik houd van zoete baksels waar kwark of karnemelk in verwerkt zit, het geeft altijd lekker iets van een fris smaakje. Ook fijn: op de gezonde tour en dan lunchen met cake šŸ˜‰ Deze cake is goed voor 5 lunchporties.

Meer lezen over de Slimming Body Guide? Klik ff hier, in deze blogpost leg ik uit wat en waarom.


Ingrediƫnten

voor 5 porties
1 rijpe banaan
400 gr magere kwark
150 gr boekweitmeel
100 gr eiwitpoeder (Sunwarrior vanille)
100 gr havermout
3 eieren
5 stevia druppels (ik gebruikte 1 el honing)
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ingevette cakevorm klaar (ik gebruik voor het gemak ook altijd een strookje bakpapier, overdwars in de cakevorm).

Meng alle droge ingrediƫnten (behalve het eiwitpoeder): de boekweitmeel, de havermout, bakpoeder en kaneel. Prak in een andere kom de banaan. Voeg hier de kwark, eieren, eiwitpoeder, honing en vanille-extract aan toe. Meng het kwark/banaanmengsel door het meel, en roer door tot hier een glad beslag ontstaat.

Giet het beslag in de (ingevette) cakevorm en zet in de oven voor 35 minuten.

Recept afkomstig uit de Slimming Body Guide 2016 van In Love With Health. Foto’s door Food Love and Happiness.

2 comments on ā€œBananenkwarkbroodā€

  Monique
  07/05/2017

  Kan ik het eiwitpoeder ook weglaten, of lukt dan het recept niet meer. Of moet ik dan meer boekweitmeel toevoegen?

  Reply:

  07/05/2017

  Ik heb ‘em nog niet zonder gemaakt, maar ik zou dan inderdaad vervangen met boekweitmeel. De eiwitpoeder vervangt een deel van je meelproduct namelijk. Als je het geprobeerd hebt en het is gelukt (of niet): let me know! šŸ™‚