3x Groene Smoothie | Food Love and Happiness
10 mei 2017

Ook zo gek op smoothies? Ik houd er van, met name de smoothies waarin ook wat zuivel (bijv. yoghurt, lekker!) is verwerkt. Hier thuis is een simpele smoothie van banaan, bevroren aardbeien en rijstemelk favoriet. Maar…die smoothie kan ook anders! Een smoothie is bij uitstek geschikt om lekker veel fruit en zelfs groenten in te verwerken. Denk hierbij ook eens aan de fruitsoorten waar je wellicht wat minder gek op bent, in combinatie met de rest smaakt het meestal prima. Zo krijg je toch ook eens andere soorten fruit (en vitaminen) binnen.

Klaar voor een extra stapje? De groene smoothie: een smoothie waarin je ook (rauwe) groenten verwerkt. Niks nieuws natuurlijk, je ziet de groene smoothies al veel langer voorbij komen. Toch merk ik aan reacties en vragen van mijn lezers, dat er best wel veel behoefte is naar gezonde recepten en tips om op een simpele manier een paar kleine verbeteringen in je voedingspatroon aan te brengen.

Geldt voor mijzelf net zo: die groene smoothies, die hoefden voor mij nooit zo. Allemaal leuk en aardig, maar liever een lekkere zoete smoothie. Ergens ben ik het gewoon gaan proberen (binnen de Slimming Body Guide ontbijt je standaard met groene smoothies) en ik ben om. Hoewel de één echt lekkerder en beter te doen is dan de ander, merk je direct dat het een gezonde start van de dag is. Je krijgt volop water, goede voedingsstoffen, vitaminen en vezels binnen. Een smoothie bevat gemiddeld al snel zo’n 200 gram groenten, wat met name voor de mensen die hier moeite mee hebben en geen groenteliefhebber zijn, extra fijn is.

Gewoon proberen dus, en vooral experimenteren met wat je het lekker vindt. Mijn tip voor de beginner: wil je gaan voor één van onderstaande smoothies? De gele variant is het meest easy going 😉


Ingrediënten

Gele smoothie
200 ml water
8 druiven
1/2 sinaasappel
1/2 mango
1/2 komkommer
100 gr courgette
2 el magere kwark
1 el chiazaad

Rood fruit smoothie
300 ml water
4 grote aardbeien
10 frambozen
200 gr courgette
1 el chiazaad

Groene smoothie
300 ml water
1 grote peer
100 gr komkommer
100 gr sla
handjevol verse munt
1 el chiazaad

Bereiding
Van een bereiding is natuurlijk maar weinig sprake: gebruik een staafmixer en grote maatbeker, of een blender. Snijd de groenten en grote stukken fruit in stukken, stop samen met het water en overige benodigdheden in de blender en pureer tot het geheel glad is. Serveer direct.

Heb jij een favoriete groene smoothie? Deel ‘em hieronder in de comments!

 

0 comments on “3x Groene Smoothie”