Worstenbroodjes | Food Love and Happiness
22 april 2017

Comfort food galore met deze worstenbroodjes hoor. Zachte witte puntjes zijn op z’n tijd al een traktatie op zich (zó simpel, maar lekker), en bedenk daar dan even lekker stukjes worst in tomatensaus bij mét gesmolten kaas. Een update van het broodje Unox zeg maar (niets mis met het broodje Unox, ook die zijn lekker op z’n tijd).

Een perfecte maaltijd voor in het weekend of voor een avondje met vrienden dus, want ook nog eens zo op tafel.

Ingrediënten
4 runderworsten
500 ml Passata di pomodori
2 groene paprika’s
2 uien
1 bosui
2 teentjes knoflook
5 zachte broodjes
1 bol mozzarella, grof geraspt
+/- 100 gr (Franse) Emmentaler (of andere kaas naar keuze), geraspt

1 tl tijm (gedroogd)
1 tl oregano (gedroogd)
1 tl paprikapoeder mild
mespunt gerookte paprikapoeder
flinke snuf zout
zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.Verwijder de zaadjes uit de groene paprika’s en snijd in dunne reepjes. Pel beide uien. Snipper er 1, snijd de ander in dunne halve ringen. Snijd ook de teentjes knoflook fijn, en de bosui in fijne ringen.

Voor de tomatensaus 

Zet een pannetje op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit hierin het fijngesnipperde uitje en de fijngesneden teentjes knoflook in aan, tot deze mooi zacht en glazig zijn. Voeg hier nu de kruiden en specerijen aan toe: tijm, oregano, paprikapoeder en gerookte paprikapoeder. Roer door tot alles goed gemengd is. Voeg de tomatensaus toe en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Voor de groenten
Zet een koekenpan op middelhoog vuur, verhit hierin wat olijfolie en bak hierin de reepjes paprika en halve uienringen aan, tot ze gaar zijn maar nog wel wat van hun bite behouden.

Vlees
Snijd ondertussen de worst in schuine plakjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier de worst op hoog vuur in aan tot deze gaar zijn. Wanneer de worst gaar is, zet je het vuur zacht en voeg je er de tomatensaus bij. Roer goed door, proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.Vet een ovenschaal in, snijd de broodjes doormidden en vul deze met paprika en ui en de worst in tomatensaus. Verdeel er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Verdeel er wat fijngesneden bosui over en serveer direct.

Geïnspireerd door de Pizza Hoagies van Domestic Superhero.

0 comments on “Worstenbroodjes”