Huisgemaakte pizza’s (met de kids) | Food Love and Happiness
3 april 2017

Zoals beloofd komen wij ter voorbereiding op Pasen 3 weken lang met lekkere recepten en leuke DIY’s voor een gezellige paastafel met de kids #eastertable. Wie zijn wij? Ik natuurlijk, samen met met Nelly van Brown Girl Decor. Vorige week begonnen we met zoet, met deze gezellige vogelnestjes van chocolade. Vandaag gaan we voor hartig en zetten we de kids goed aan het werk!

Iedereen een eigen stukje deeg, waarvan ze een pizza moeten gaan maken. Jij maakt ondertussen de lekkere basis tomatensaus. Al snel kan het feest van het bekleden van de pizza’s beginnen. Dit mag eigenlijk met zo’n beetje alles wat de kids lekker vinden, creatief zijn mag! Ik deel vandaag 4 voorbeelden, en laat je zien dat pizza voor kinderen de perfecte lekkernij is! Zelf je eten maken en hierin ook nog creatief mogen zijn? Dat hoef je de meeste kids geen 2 keer te zeggen…

Ingrediënten

voor 4 kleine pizza’s
1 vers (kant en klaar) pizzadeeg (ik gebruikte vers deeg voor pizza en focaccia van AH)
1 pakje Passata di Pomodoro
2 teentjes knoflook
1 sjalotje of kleine witte ui
1 tl oregano (gedroogd)
1 tl basilicum (gedroogd)
(grof) geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas (verhouding 2/3 mozzarella versus 1/3 Parmezaan)

voor de topping
plakjes salami
cherry tomaatjes, gehalveerd
rucola
gerookte zalm
Prosciutto
paprika, in reepjes
champignon, in plakjes
olijven, in plakjes gesneden

Bereiding
Haal de deeg uit de verpakking en zet minstens 30 minuten voor gebruik op kamertemperatuur.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius en zet een klein pannetje op het vuur. Verhit hierin een beetje olijfolie en fruit hier een gesnipperd sjalotje en de fijngesneden teentjes knoflook in aan, tot deze mooi zacht en glazig zijn. Voeg nu de oregano, basilicum en de tomatensaus toe en laat op zacht vuur verder pruttelen tot verder gebruik. Wanneer het deeg voldoende buiten de koelkast heeft gelegen, verdeel je het in vier stukken. Maak er met de hand mooie pizzarondjes van. De randen mogen iets dikker blijven.

Verdeel een beetje tomatensaus over de pizza. Bestrooi met de mozzarella en Parmezaanse kaas. Nu gaat het leuke werk beginnen: de verschillende toppings! Eigenlijk kun je kiezen voor alles wat je lekker vind. Ik maakte de volgende pizza’s:

  • Gerookte zalm en rucola: maak het pizzadeeg af met de tomatensaus en geraspte kaas. De pizza gaat zo de oven in, na de baktijd verdeel je er de gerookte zalm en rucola over. Lekker met nog wat Parmezaanse kaas snippers
  • Prosciutto, tomaat en rucola: maak het pizzadeeg af met de tomatensaus en geraspte kaas. Verdeel er nu wat Prosciutto over. De pizza gaat nu in de oven. Na de baktijd verdeel je er nog wat gehalveerde cherrytomaatjes en verse rucola over
  • Salami: maak het pizzadeeg af met de tomatensaus en geraspte kaas. Verdeel er nu wat plakjes salami over en plaats de pizza in de oven
  • Mix van salami, Prosciutto, olijven, paprika en champignon: maak het pizzadeeg af met de tomatensaus en geraspte kaas. Verdeel er nu, voordat de pizza de oven ingaat salami, Prosciutto, fijngesneden olijven, paprika en champignons over

Nadat je de verschillende toppings over de pizza’s hebt verdeeld, gaan deze de oven in (op een met bakpapier bekleedde bakplaat) tot ze mooi goudbruin zijn afgebakken (ong. 15-20 minuten).

Want to join? Gebruik de #eastertable, zodat we alles terug kunnen vinden!

Neem ook vooral even een kijkje op de website van Nelly, zij deelt vandaag de DIY voor een gezellig vlaggenlijntje in paassfeer.

2 comments on “Huisgemaakte pizza’s (met de kids)”