(gezonde) Chocoladecake | Food Love and Happiness
25 april 2017

Oh lieve lezers, ik ben begonnen met de Slimming Body Guide van In Love With Health, en ik heb nu al een favoriet hoor! Terwijl ik dit type, zit ik in dag 7 van week 1, en ik heb zo’n vermoeden dat er nog een aantal favorieten voorbij gaan komen.

Laten we even beginnen bij het begin: wat en waarom?
Na onze verbouwing (een oude huurwoning uitgeleefd als studentenhuis omtoveren tot een soort van moderne loftwoning) was het tijd om weer aandacht te besteden aan mijn gezondheid en voeding. Want hé, (niet onverwacht) een ‘dieet’ van koolhydraten, vetten en suikers (lees afhaal en junkfood) tijdens de vele klusuren, het slechte slapen en de stress, had zijn gevolgen. Er moesten toch best wel weer wat kilo’s af. Minder eten en meer sporten dus.
Het sporten is weer opgepakt en dat voelt heerlijk. Minder eten, of laat ik zeggen minder eten en beter eten, ook wel. Er is inmiddels zo’n 10 kilo af (en dat is voor mij genoeg), maar de balans voeding/sport heb ik nog niet helemaal gevonden. Ik merk namelijk dat ik te weinig eet, mijn lichaam krijgt onvoldoende bouwstoffen binnen voor de hoeveelheid sporten (4-5 keer per week) in combinatie met m’n energieverbruik de rest van de dag. Ik voelde me vaak futloos en kon me slecht concentreren. Tijd voor een switch dus!

Daar kwam voor mij In Love With Health om de hoek. Ik volg Lisa al enige tijd op Instagram en heel spontaan ontstond bij mij de gedachte om haar 12-weken programma eens te proberen: de Slimming Body Guide. Een programma van 12 weken, met kant en klare voedingsschema’s. Een dag (elke dag) ziet er als volgt uit:

 • groene smoothie als ontbijt (vaak op basis van water, met fruit en rauwe groenten)
 • 10 uurtje (koolhydraten overdag)
 • lunch (eiwitten overdag)
 • 4-uurtje (meestal een stuk fruit met een klein handje noten of notenpasta)
 • diner (eiwitten avond)
 • ’s avonds mag er nog gesnackt worden (denk aan wat pure chocolade, geroosterde kikkererwten, havermoutkoekje, gezonde brownies/ijs/chocomousse). Ik sla deze tot nu toe elke avond over, ik heb hier (nog) geen behoefte aan

* Naast dit voedingsschema, biedt de Slimming Body Guide ook nog een work-out programma: een krachtschema waarin je je hele lichaam traint en ook rustdagen houdt. Ik maak geen gebruik van dit onderdeel. Ik sport met een ander programma, waarin ik een full body work-out doe, bestaande uit krachttraining en circuittraining. 

Ideaal dat het menu voor de hele week vast ligt (ik ga anders bijna dagelijks naar de supermarkt, zonder overdrijven). Wél is dit een enorme klus aan voorbereiding: boodschappen inslaan (groente & fruitafdeling leeg kopen voor mijn gevoel) en mealprepping. Maar dan heb je ook de gehele week rust, alles is klaar en alles ligt al vast.
Het fijne is ook nog: je kan prima switchen met recepten. Ik ben niet zo’n ham-liefhebber, dus bijvoorbeeld een bloemkoolsalade met ham voor de lunch, schrap ik en vervang ik voor een lekkere tonijnsalade met komkommer. De Slimming Body Guide bevat namelijk naast de weekschema’s (die alle recepten bevatten), nog alternatieve recepten. Lekker naar eigen smaak invullen dus, zo lang je maar niet je 10-uurtje om 4 uur neemt bijvoorbeeld, want de koolhydraten staan echt in de ochtend gepland (je lichaam doet er langer over om deze te verteren).

Niet geheel onbelangrijk: één dag in de week heb je vrije keuze in 4-uurtje en maaltijd, dus vanaf de namiddag eet je wat je wil. En ja, dit mag prima een pizza of patatje oorlog zijn. De rest van de week ben je lekker bezig, dus die ene vrije maaltijd in de week eet je zonder schuldgevoel.

Tot nu toe 1 week bezig, en vanaf volgende week doet m’n vriend gezellig mee. Resultaat tot nu toe: merkbaar gezonder voedingspatroon, waarbij ik me veel energieker voel en m’n lichaam krijgt wat ze nodig heeft. De buik is platter (want niet meer opgeblazen) en rustiger (want alles wat je eet is makkelijk verteerbaar). So far so good dus!

Ik moet er bij zeggen dat de 12 weken voor mij niet echt een einddoel is, ik wil meer dit gezonde voedingspatroon integreren in my every day life. Ook heb ik ergens rond week 9-10 nog een vakantie gepland (ik ga naar Curacao you guys!), waar ik echt niet aan m’n mealpreppen etc. toe zal komen. Gewoon daarna de boel weer oppakken dus.

Eén van de 10-uurtjes uit de Guide deel ik graag met jullie. Het is nu al mijn favoriet! En mocht je zelf zoekende zijn naar een gezonder voedingspatroon, om welke reden dan ook, denk ik dat deze chocoladecake je misschien wel over de streept trekt 😉

Benieuwd naar meer over de Slimming Body Guide? Op de website van In Love With Health lees je er alles over! Sinds gisteren staat hier ook de spiksplinternieuwe Beach Babe Guide online. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van mijn ervaringen en het lekkers wat ik de komende tijd allemaal in de weekmenu’s voorbij zie komen. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ingrediënten

(5 porties)
1 courgette
200 ml water
140 gr boekweitmeel
60 gr amandelmeel
40 gr cacao
2 el gesmolten kokosolie
2 eieren
4 el honing
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de courgette en laat de geraspte courgette uitlekken in een zeef. Knijp na 5 minuten goed uit om verder overtollig vocht te verwijderen.

Meng alle droge ingrediënten in een kom: boekweitmeel, amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en zout. Meng in een andere kom alle andere ingrediënten: de eieren, honing, water, gesmolten kokosolie en uitgelekte courgette. Roer goed door en voeg nu beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Mix het goed door elkaar.

Vet een cakevorm in met wat kokosboter (of bekleed met een strook bakpapier), giet het beslag in de cakevorm en plaats in de oven voor 40 minuten. Laat de cake eerst afkoelen (minstens 10 minuten) voordat je deze uit de cakevorm haalt.

3 comments on “(gezonde) Chocoladecake”

  Joyce
  25/04/2017

  Heerlijk! Zo vlak voor de zomer ben ik ook begonnen met lijnen dus dit komt op het perfecte moment voorbij. Wel ben ik heel benieuwd naar hoe je lijf erop reageert en hoe het er voor en na uitziet want hallo! 10 kilo!

  Reply:

  25/04/2017

  So far (nog maar 1 weekje verder, maar vooruit): ik merk vooral meer energie en een rustige buik (fijn). De 10 kilo gaan er niet nu nog af hoor, er zou dan weinig van me overblijven vrees ik 😉 Before/after foto’s heb ik niet echt. Heb wel foto’s gemaakt nu aan het begin van dit traject, omdat ik natuurlijk wel benieuwd ben naar welke veranderingen dit nog gaat brengen. Maar de extra kilo’s zijn bij mij altijd (gelukkig) netjes verspreid geweest (overal een beetje). Dus nu weer overal net iets minder van 😉


  06/05/2017

  […] tijd voor nog een lekker Slimming Body Guide receptje. Vorige week deelde ik namelijk al deze chocoladecake (waar courgette in verwerkt zit), welke goed is voor 5 porties van het […]