Vogelnestjes van chocolade | Food Love and Happiness
26 maart 2017

Pasen… eigenlijk voelt dit altijd een beetje als een twijfelachtige feestdag. Voor de een geen enkele andere betekenis dan wat de supermarkt in die periode voor lekkers in de schappen heeft, voor de ander één van de belangrijkste (Christelijke) feestdagen.

Of je er nou iets mee hebt of niet, of het voor jou nou draait om de chocolade eitjes en gekleurde eitjes in de paastak of om de verrijzenis van Jezus, je zult tijdens Pasen ongetwijfeld op een bepaald moment met geliefden om tafel zitten, genietend van lekker eten en elkaars gezelschap. En daarvoor hebben wij de komende periode iets leuks!

Wie zijn wij? Ik natuurlijk, samen met met Nelly van Brown Girl Decor. Tijdens de kerstdagen kwamen we al met de #noruleschristmas, en nu is het tijd voor een leuk project rondom Pasen: #eastertable. Drie weken lang lekkere recepten en leuke DIY’s voor een gezellige paastafel met de kids. Van zoet tot hartig, en van creatief met kurk tot aan mooie kringloopvondsten.

We starten met het eerste receptje: deze gezellige vogelnestjes. Enorm makkelijk te maken, dus de kids kunnen hier zo goed als zelfstandig hun gang gaan. Alleen nog even wat geduld opbrengen aan het eind, wanneer de chocolade weer moet opharden 😉

Ingrediënten

goed voor ongeveer 6 vogelnestjes
1 kommetje cornflakes (Kellogg’s)
400 gr melkchocolade
gekleurde chocolade-eitjes* (ik kocht deze bij Jamin)
papieren cupcake vormpjes

* je kunt hier ook Jelly Beans gebruiken

Bereiding
Breek de chocoladerepen in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie.
Zet ondertussen een bakvorm voor muffins/cupcakes klaar. Bekleed deze met cupcake vormpjes.

Roer nu voorzichtig de cornflakes door de chocolade. Vul met behulp van een lepel de cupcakevormpjes met de chocoflakes. Maak voorzichtig een kuiltje in het midden, en plaats hier de chocolade eitjes in.

Plaats de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden.

Want to join? Gebruik de #eastertable , zodat we alles terug kunnen vinden!

Neem ook vooral even een kijkje op de website van Nelly, om te zien hoe je deze leuke placemats van kurk maakt!

Geplaatst in → #eastertable, Creatief, Food, Fun Food, Pasen

3 comments on “Vogelnestjes van chocolade”

  30/03/2017

  […] samen met met Nelly van Brown Girl Decor. Vorige week begonnen we met zoet, met deze gezellige vogelnestjes van chocolade. Vandaag gaan we voor hartig en zetten we de kids goed aan het werk! Iedereen een eigen stukje […]


  03/04/2017

  […] samen met met Nelly van Brown Girl Decor. Vorige week begonnen we met zoet, met deze gezellige vogelnestjes van chocolade. Vandaag gaan we voor hartig en zetten we de kids goed aan het […]


  08/04/2017

  […] recepten en leuke DIY’s voor een gezellige paastafel met de kids, oftewel #eastertable. Deze vogelnestjes van ontbijtgranen en chocolade kwamen al voorbij, en vergeet ook deze minipizza’s […]