Mac ’n Chili (budget) | Food Love and Happiness
31 maart 2017

Soms (ok ik lieg, vaak) heb je zin in zo’n lekkere comfort maaltijd toch? Deze pastaschotel is precies dat. Een soort mac ’n cheese, maar dan lekker gevuld met vlees en een stukje pittiger. In een handomdraai op tafel, én ook nog eens een fijn budgetgerecht. Wat wil je nog meer?

Deze Mac ’n Chili schotel is onderdeel van de AH #5x5budgetchallenge, maar daarover lees je hieronder meer!

De challenge
AH daagde me uit om mee te doen met de 5 x €5 challenge: 5 maaltijden voor het gezin (in mijn geval een 2-persoonshuishouden) voor maximaal €5,-. Met de keuze voor 5 keer een simpele pastamaaltijd of wellicht kant en klaarmaaltijden ben je er natuurlijk al snel, maar dat is nou precies níet de bedoeling. Ik wil gevarieerd en lekker eten, en bij voorkeur met ook zeker een aantal gerechten die voldoen aan mijn doordeweekse sportvoorwaarden (goed verteerbaar, niet te zwaar, niet te vet, geen suikers, eiwitrijk). Specerijen en andere basics mogen uit de voorraadkast komen (gelukkig heb ik een aardige voorraad). Verder: een flinke uitdaging (voor mij) om tot een mooi budgetmenu te komen, maar…het is me gelukt!


   Maaltijd 1: Tonijn pastaschotel
Een pastaschotel met romige tomatensaus met tonijn, afgemaakt met gesmolten mozzarella. Klik hier voor het recept. 

     Maaltijd 2: Bloemkoolsoep
Een bloemkoolsoep aangevuld met wortel en knolselderij, op basis van kokosmelk. Klik hier voor het recept. 

     Maaltijd 3 (voor 2 dgn): Chili met kipgehakt
Een eiwitrijke kipchili, lekker pittig door het gebruik van chilipoeder. Volledig naar recept van 88Food (link naar het recept vindt je hier, ik zal het recept dan ook niet op mijn eigen pagina delen). Ik eet deze chili altijd (jazeker zo lekker dat ik ‘em regelmatig eet) met verse avocado en een flinke lepel Griekse yoghurt 0% vet. De kaas en nacho’s laat ik achterwege. Het boodschappenlijstje voor dit recept maakt een gerecht voldoende voor 2 dagen, waarmee de 2 dagen samen uitkomen op net iets minder dan €10,- voor 2 maaltijden.

     Maaltijd 4: Mac n Chili
Mac n Cheese, maar dan anders. Een toevoeging van mager rundergehakt en een pittige tomatensaus in plaats van een romige kaassaus. Voor de boyfriend ook fijn dat er weer eens vlees op tafel staat ?

Benieuwd naar meer over de challenge? Bij elk recept geef ik onder aan het recept het boodschappenlijstje en kosten weer. Heb jij nog een topper van een budgetgerecht? Share deze in de comments en laten we samen de budgetchallenge aangaan!

Recept: Mac ’n Chili

Ingrediënten
250 gr macaroni
450 gr rundergehakt
1 pot pastasaus naar keuze (ik gebruikte AH Basic pastasaus pikant)
1 bol mozzarella, grof geraspt
1 rode peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl chilipoeder
zout
peper
1 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking, in goed gezouten water.

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de rode peper en knoflook toe, samen met de chilipoeder. Bak op matig vuur even mee. Voeg nu de pastasaus toe en laat op zacht vuur een aantal minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg nu de gekookte macaroni toe, roer door en stort het geheel in een ingevette ovenschaal.

Verdeel er de mozzarella over en plaats in de oven tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is.

Lekker met een frisse salade.

kassabon
1 zak AH Basic macaroni á 500 gr – €0.49
Rundergehakt á 500 gr – €3.00
AH Basic pastasaus pikant – €1.09
1 bol mozzarella – €0,45
1 rode peper – €0.34

Totaal: €5,37

uit de voorraadkast
zout, peper
chilipoeder
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie

2 comments on “Mac ’n Chili (budget)”

    01/04/2017

    Zo jammer dat je amper kruiden gebruikt in je recepten. Veel gerechten die ik bekeken heb zouden vele malemn smaavlloer kunnen met het gebruik van wat meer kruiden

    Reply:

    01/04/2017

    Er kan altijd meer in, natuurlijk. Bedoel je hiermee enkel kruiden of ook specerijen?
    Koken is en blijft een kwestie van smaak, en dit gerecht smaakte ons prima ?