Bistro Dreams | Food Love and Happiness
11 januari 2017

Afgelopen weekend was ik te gast bij Bistro Dreams. Terug naar mijn oude, vertrouwde straatje in hartje Enschede. Daar waar ik een aantal jaar heb gewoond: de Walstraat. De Walstraat is één van mijn favoriete straatjes van de Enschedese binnenstad. Steeds meer leuke ondernemers openen hier hun deuren. Van een gezellig jazzcafé tot meerdere restaurants (o.a. Libanees, Turks, Frans, grillroom), een interieurwinkel, kunstgalerij, patisserie zaak en B&B: je vindt het in de Walstraat. Absoluut dan ook de moeite waard om eens het zijstraatje te nemen wanneer je richting de Oude Markt of het Van Heek plein gaat.

Eenmaal binnen bij Bistro Dreams klets ik eerst wat met de kok, die mijn enthousiasme over de Walstraat deelt. Hij vertelt me over de ondernemendheid van de Walstraat en de verschillende initiatieven die men onderneemt om de straat extra gezellig voor bezoekers te maken. De eenvoud van een bistro spreekt me wel aan. Het geeft me altijd een soort daghap gevoel: geen minimalisme, maar veelal bekende gerechten die het bij iedereen goed doen, en royale porties waar je graag voor aanschuift. Fijn ook voor de gezinnen onder ons: naar een bistro neem je gerust de kids mee, er staat altijd wel iets lekkers voor hen op het menu.
Bistro Dreams doet me met haar naam en doorgevoerde thema denken aan ‘the sky is the limit’: het droomachtige van de naam is doorgevoerd in de aankleding. De spreuk ‘Dream it, wish it, do it’ prijkt aan de muur en de hemelsblauwe lucht met een mooi wit stapelwolkje vindt je op meerdere plekken terug. Het kleurgebruik (antraciet) zorgt voor een warme sfeer, en de tafels zijn netjes (uitgebreid) gedekt. Om de open keuken kun je niet heen, wat als gast natuurlijk altijd prettig is. Een drukke keuken is prachtig om te zien (als je het mij vraagt), en een schone, ordelijke keuken geeft een goed gevoel.

Wij schuiven al vroeg in de avond aan voor het 4-gangen verrassingsmenu van Social Deal. Voor de actieprijs van slechts €14,- krijg je een heerlijk 4-gangendiner. De chef stelt het verrassingsmenu samen met verschillende bites van de kaart. Nog voordat we het 4-gangen menu geserveerd krijgen, krijgen we eerst een oerbroodje met olijfolie, zeezout en een knoflooksausje voorgeschoteld. Er stromen inmiddels meer gasten binnen, waarvan ik al snel merk dat er aan meerdere tafels gebruik gemaakt gaat worden van dezelfde deal, en dus ook het 4-gangen diner. Wij laten ons verrassen!

Gang 1 is een roerei gerechtje met hoendertoast, uitgebakken spekjes, bacon, rucola en een truffelmayonaise. Een verrassend gerechtje, want ik zou behalve bij het ontbijt of de lunch niet snel denken aan het gebruik van roerei. De milde smaken hiervan deden het goed bij de zoutige smaken van de spekjes, het stripje bacon en de hoendertoast.

Voor de 2e gang krijgen we een huisgemaakt Hollands groentensoepje geserveerd, met een snee donkerbruin brood. De tweede gang vond ik een leuke, vanwege het nostalgische gevoel van een simpele Hollandse soep. Ik maak zelf namelijk nooit soepen zoals deze (Hollandse groentensoep, tomatensoep met ballen, etc). Sinds het ouderlijk huis heb ik dit soort gerechten dan ook niet meer gegeten. Leuk om dat hier bij de bistro weer eens voorgeschoteld te krijgen!

De tafel naast ons kreeg het hoofdgerecht iets eerder geserveerd en hier hoorde ik al tevreden geluiden. Gang 3, het hoofdgerecht, is een saté van kippendij, geserveerd met huisgemaakte friet, verschillende groenten, een Indische satésaus op basis van kokosmelk en gefrituurde uitjes. De saté waren perfect: heerlijk mals door het gebruik van de kippendijtjes (hier kan je met een filetje toch echt niet tegen aan). Een goede, niet te zware satésaus maakten de spiesjes af (en hé, serveer ergens gefrituurde uitjes bij en je hebt mij sowieso om 😉 )
De verschillende groenten (broccoli, bloemkool, wortel) hadden iets spannender gemogen, maar dat mag de pret niet drukken. De nadruk ligt op de saté en de frietjes, en ook die frieten deden het goed. Lekker goudbruin, geserveerd met een lekkere mayo.

De laatste gang van het menu, gang 4 en dus het dessert, was aan onze tafel favoriet: een uitgesmeerde streep chocolade op het bord, waarop een pure chocolademousse met een bol vanilleijs is geserveerd, afgemaakt met stukjes brownie. De combinatie van brownie en chocolademousse met een koud bolletje ijs… always a winner.

Ik moet eerlijk bekennen: ik bestel niet snel een verrassingsmenu. Ondanks dat ik erg van lekker eten houd, weet ik heel goed wat ik wel en niet lekker vind. Ergens zit ik dan met een gevoel ‘wat als ik nou precies datgene krijg wat ik niet lekker vind’. Maar zoals de naam het al deed vermoeden, het menu was verrassend. De gerechtjes die voorbij kwamen zou ik anders wellicht aan me voorbij hebben laten gaan, extra leuk dus om weer eens een vertrouwd bordje Hollandse groentensoep geserveerd te krijgen, en ook had ik nog niet eerder een farce (de hoendertoast) gegeten. Misschien toch maar vaker voor een verrassingsmenu gaan? 😉

Deze post is ontwikkeld voor Social Deal. Wil jij je ook met deze fijne deal laten verrassen? Hij staat nog online, wees er snel bij!

Geplaatst in → Enschede, Social Deal, Uit eten

4 comments on “Bistro Dreams”

  11/01/2017

  Leuk om te lezen en wat een goeie deal ?. Ik ga hem even delen, vettt lezers worden er vast blij van ?

  Reply:

  11/01/2017

  En daar word ik dan ook weer blij van 😉


  15/01/2017

  Oehh ziet er goed uit! En haha ja, vind ik ook een goeie, vaker voor verassingen gaan, ik mag graag voor de oude vertrouwde recepten gaan XD

  Reply:

  18/01/2017

  Grappig hoe dat werkt he;) Laten we er voor gaan =)