Kerstbrownies | Food Love and Happiness
20 december 2016

img_03402 Brownies zijn natuurlijk altijd goed. Maar, met een kleine twist maken we er iets gezelligs van, speciaal voor de kerstdagen. Dat staat gezellig op tafel, én de kinderen zullen er gek op zijn. Duik de keuken in (met elkaar), en tover met wat groene icing en gezellige sprinkles deze brownies om tot kleine kerstboompjes!

Kerstbrownies

Ingrediënten

200 gr pure chocolade (met minstens 72% cacao), in stukjes
100 gr roomboter
100 gr bloem
250 gr suiker
30 gr cacaopoeder
4 eieren
1 tl bakpoeder

1 pakje Dr. Oetker Cookie Icing
2 tl groene voedingkleurstof
gekleurde sprinkles
candy canes (o.a. verkrijgbaar bij Xenos)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius/175 graden hetelucht. Vet een vierkantebakvorm in. Ik bekleed deze altijd voor de zekerheidmet 2 stroken bakpapier.

Smelt de roomboter en de chocolade au bain-marie, roer door en zet apart. Mix de eieren gedurende 5 minuten met de suiker op hoge stand in een grote kom. Schep hier met een spatel de gesmolten chocolade door. Zeef hier de bloem, cacaopoeder en de bakpoeder door, en meng dit met een spatel goed door elkaar. Werk vanuit de buitenkant en draai grote cirkels, zo behoud je zo veel mogelijk luchtigheid.

Giet het mengsel in de bakvorm, plaats in het midden van de oven en bak in zo’n 30-35 minuten gaar. De buitenkant moet stevig zijn, de binnenkant nog lekker smeuïg. Test de gaarheid door de bakvorm een beetje heen en weer te wiebelen: als de brownie nog teveel wiebelt in het midden, heeft ‘ ie nog iets meer garing nodig.

Terwijl de brownie in de oven staat, maak je de icing klaar: kneed het pakje Cookie Icing 1 minuut. Spuit de inhoud in een kommetje en voeg hier de groene kleurstof aan toe, net zo lang tot je de gewenste kleur hebt. Let op: voorzichtig beginnen en elke toevoeging van kleurstof goed door de icing roeren. Beoordeel dan of er nog meer kleurstof toegevoegd moet worden.

Plaats de groene icing in een spuitzakje of maak er zelf 1 door de icing in de punt van een boterhamzakje/diepvrieszakje te plaatsen, en een (heel) klein hoekje van de punt af te knippen (doe dit niet van tevoren, maar pas wanneer je begint met decoreren).

Haal de brownie uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd hier nu kleine driehoekjes uit, allemaal in hetzelfde formaat. Zigzag nu met de groene icing over de brownies zodat hier het idee van een kerstboom ontstaat. Bestrooi met leuke sprinkles. Breek voor de ‘stam’ van de kerstbomen de bolle kantjes van de candy canes, en druk de rechte stukken voorzichtig in de brownies.

fullsizerender22 Het recept voor de kerstbrownies is ontwikkeld voor de Vettt Winterspecial. De Vettt Winterspecial is vanaf nu online beschikbaar (klik hier) en eind deze week is hij te vinden op verschillende afhaallocaties, zie pagina 26 voor meer details. Heel veel leesplezier en winter-inspiratie gewenst!

4 comments on “Kerstbrownies”

  21/12/2016

  Wat eens super leuk idee!!

  Reply:

  22/12/2016

  Cuties he =)


  Jip
  30/12/2016

  Deze zien er prachtig uit =] best n beetje jammer dat ik ze nu pas zie, iets voor volgend jaar op de planning met kerstdagen duss.
  Ik vind je goede voornemensblogjes leuk om te lezen en ik ben nieuwsgierig naar je boyfriendtag, zet hem op in het frisse nieuwe jaar chicka =]

  Reply:

  12/01/2017

  Brownies mogen altijd he;) Maar dan maar even geen kerstvariant. En volgend jaar inderdaad gezellig deze maken =) Leuk om te horen, dankjewel! De boyfriendtag is in ontwikkeling hoor, binnenkort online =)