Kerst Sangria | Food Love and Happiness
12 december 2016

6 no-rules-christmas-cover-foto Hoi, wij zijn Danielle (Food Love and Happiness) en Nelly (Brown Girl Decor Blog) welkom bij onze #NORULESCHRISTMAS serie. We gaan de komende 4 weken elke week een feestelijk recept en een leuk DIY project met je delen. Waarom de naam no rules Christmas? Nou, we gaan lekker tegen de regels in van de traditionele kerstdiner en beginnen gelijk bij het toetje.

Een glühwein’tje bij het vuur, of een mooi grote schaal punch voor bij het kerstdiner: er zijn genoeg mogelijkheden voor een écht kerstige borrel. De zomerse Sangria geef je ook heel gemakkelijk haar kerstjasje. Begin met het zoeken naar een lekker fruitige rode wijn. Wanneer de basis is gelegd, maken we deze af me héél veel fruit: sinaasappel voor die friszure noot, appels en het ultieme kerstbesje: de cranberry. Een heerlijk fruitige kerstborrel, die door de toevoeging van al dat verse fruit ook nog eens prachtig serveert op de kersttafel.

2

Ingrediënten
2 flessen rode wijn (fruitig)
1 fles tonic
200 gr cranberries
2 sinaasappels
2 appels
+ grote pitchers/kannen of serveerkom, waar je de totaliteit aan wijn, tonic + fruit in kwijt kan (ik gebruik meerdere cocktailpitchers)

Bereiding
Verdeel de cranberries over de serveerkannen en stamp ze met de achterkant van een grote lepel een beetje fijn. Snijd 1 sinaasappel en de appels in hele fijne plakjes en verdeel deze over de kannen. Snijd de andere sinaasappel doormidden en knijp het sap boven het fruit uit.

Verdeel hier nu de wijn over, zet in de koelkast en laat de smaken een nachtje intrekken. Vlak voor serveren giet je er de (koude) tonic door. Even roeren en serveren maar!

Benieuwd hoe Nelly deze week de regels breekt met #noruleschristmas? Klik hier voor haar DIY voor eigengemaakte onderzetters van klei.

Samen is leuker dan alleen! Ben jij ook een enthousiaste ondernemer, en lijkt het je leuk een creatieve samenwerking aan te gaan? Mail Danielle of Nelly onder vermelding van #togetherisbetter . Ons enthousiasme is groot en de mogelijkheden eindeloos!

2 comments on “Kerst Sangria”

    21/12/2016

    Ziet er ZO lekker uit! Ik denk dat ik deze lekker ga maken voor kerstmis :D! Thanks Danielle voor het recept! X

    Reply:

    22/12/2016

    Wat leuk Rosanne! Fijne kerstdagen alvast gewenst =)