Pavlova met rood fruit | Food Love and Happiness
28 november 2016

no-rules-christmas-cover-foto Hoi, wij zijn Danielle (Food Love and Happiness) en Nelly (Brown Girl Decor Blog) welkom bij onze #NORULESCHRISTMAS serie. We gaan de komende 4 weken elke week een feestelijk recept en een leuk DIY project met je delen. Waarom de naam no rules Christmas? Nou, we gaan lekker tegen de regels in van de traditionele kerstdiner en beginnen gelijk bij het toetje.

 

fullsizerender10-2 0627

Ok, voordat ik deze zin start, moet ik bekennen dat ik véél favorieten heb. Maar geloof me wanneer ik zeg dat de pavlova er één van is. Ik kan er simpelweg níet van afblijven. Voor de uitwerking van dit recept heb ik er dan ook 2 gemaakt, omdat ik de pavlova 2 keer moest shooten (1 keer voor de uitwerking van dit recept; 1 keer voor een totaalshot voor de #noruleschristmas serie. De 1e is dan ook volledig opgegaan… jawel, door me myself and I.

Terug naar die pavlova. Hoewel er vaak gezegd wordt dat het snel fout kan gaan en lastig is om te maken, is het wat mij betreft een foolproof dessert. Zo lang de mengkom goed schoon is en je geen eigeel in de eiwitten krijgt, kan er haast niet wat fout gaan. Bijna alle bereidingstijd zit ‘em ook nog eens in de gaartijd in de oven, wat jou alle tijd en ruimte geeft om tijdens de kerstgezelligheid met andere dingen bezig te zijn.

Ingrediënten
300 gr suiker
6 eiwitten
3 el citroensap
1 el maizena
1 tl citroenrasp

voor de frambozencoulis
450 gr frambozen
100 gr suiker
1 tl citroensap

voor het serveren
400 gr rood fruit
2 el poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.

Scheid de eieren en klop de eiwitten luchtig. Klop er nu de suiker eetlepel voor eetlepel doorheen, tot het eiwitschuim stevig en glimmend wit is (als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het eiwitschuim er uit valt, is ‘ie klaar). Klop er ook het citroensap, de citroenrasp en maizena doorheen.

Verdeel het eiwitschuim op het bakpapier in een grote cirkel. Deze kun je aan de bovenkant en zijkanten wat gladstrijken, maar grof houden kan ook (vind ik nóg mooier).

Plaats de pavlova in de oven en verlaag de temperatuur direct naar 150 graden / 130 graden hetelucht en bak in 60 minuten gaar. De pavlova wordt harder aan de buitenkant en moet ‘chewy’ blijven aan de binnenkant. Zet de oven uit en laat de ovendeur op een kier openstaan, waardoor de pavlova langzaam afkoelt.

Maak ondertussen de frambozencoulis: pureer de frambozen en zeef het sap boven een pannetje, zodat de pitjes in de zeef achterblijven. Breng het frambozensap samen met de suiker en het citroensap al roerend aan de kook en zet het vuur zachter. Laat nog 10 minuutjes op een zacht vuurtje doorkoken, en laat volledig afkoelen voor gebruik.

Was het rode fruit en meng hier wat van de frambozencoulis door. * Bestrooi de pavlova met een beetje poedersuiker, voor die stralend witte kleur. Verdeel hier nu het rode fruit over en maak af met nog wat extra frambozencoulis.

* Indien gewenst, kun je bij deze stap wat slagroom stijfkloppen. Verdeel de slagroom over de pavlova en verdeel het rode fruit over (op de foto is geen room gebruikt). Laat hier dan de poedersuiker achterwege.

 

Benieuwd hoe Nelly deze week de regels breekt met #noruleschristmas? Klik hier voor haar DIY voor een wel héél mooie marmeren serveerschalen.

Samen is leuker dan alleen! Ben jij ook een enthousiaste ondernemer, en lijkt het je leuk een creatieve samenwerking aan te gaan? Mail Danielle of Nelly onder vermelding van #togetherisbetter . Ons enthousiasme is groot en de mogelijkheden eindeloos!

img_0372-1 * foto #1 & 3 door Nelly

 

1 comment on “Pavlova met rood fruit”

    26/03/2017

    […] Ik natuurlijk, samen met met Nelly van Brown Girl Decor. Tijdens de kerstdagen kwamen we al met de #noruleschristmas, en nu is het tijd voor een leuk project rondom Pasen: #eastertable. Drie weken lang lekkere […]