ETN Saladebar | Food Love and Happiness
19 november 2016

etn-saladebar-logo-png ajf_1852-bewerkt Yoehoe, er is nieuws onder de zon! Ok, die zon is er zo aan het einde van het jaar niet veel, maar dat vergeten we spontaan bij het zien van al die frisse kleuren in de verschillende salades.

Enschede krijgt een saladebar, en zelf als groot junkfood-liefhebber word ík daar blij van. Want eerlijk is eerlijk, hoewel mijn hoofd vaak om frietjes en pizza vraagt, wil mijn lichaam toch ook echt wel eens wat anders. Maar dat het lekker moet zijn, is de voorwaarde! En dat is nou precies wat Lotta ons beloofd: lekkere salades, die je zelf samen kunt stellen precies zoals jij dat wil (of voor de mensen voor wie dit teveel moeite is, kies je één van de lekkere salades van het menu).

Dat groenten en salade niet saai hoeven te zijn, weten we inmiddels echt wel met z’n allen. Maar om er na een lange werkdag zelf nog iets spannends van te toveren, dat is niet altijd wat we willen. Of laat ik voor mezelf spreken: dat is niet altijd wat ík wil. En yes, daar is de mogelijkheid om na werk even op m’n fietsje te stappen en precies die lekkere salade samen te stellen zoals ik ‘em graag eet. Of een soepje, dat kan ook. Maar hé, Lotta kan dat zelf nóg beter vertellen, en daarom ondervroeg ik haar over salades en de brand new saladebar.

 

 • Een saladebar in Enschede, hoe is dat nou zo tot stand gekomen?

ETNsaladebar is ontstaan uit het idee om een leuke plek te creëren waar mensen samen kunnen komen: niet alleen voor lekker eten, maar bijvoorbeeld ook om workshops te volgen. Workshops, onder andere over “wecken” en het bewaren van groente en fruit, gaf ik al namelijk langer, onder andere bij de Dille&Kamille hier in Enschede. Maar er was altijd al het idee om uiteindelijk voor me zelf te beginnen. En het concept van een saladebar past hier perfect bij.

 • Hoe ziet de saladebar er straks uit? 

Bij mijn saladebar kun je straks kiezen uit de verschillende salades van het menu, óf je stelt juist je eigen salade samen. Ook bieden we straks soepen aan – minstens twee verschillende per dag, en kun je ook nog hummus met brood krijgen, of iets zoets voor erna.

De saladebar krijgt een fris en wit uiterlijk, met een open keuken als hart van het geheel, en veel groene planten. Je kunt plaats nemen voor het grote raam of gezellig met elkaar op de bank gaan zitten. Achterin komt een grote tafel waar meerdere mensen aan kunnen zitten en op die manier samen komen, en waar ook de workshops plaats zullen gaan vinden.

ajf_1817 etn-saladebar-2-foto-a-jeuring

 • Salades: groenvoer voor ‘fitgirls’ en mensen die willen afvallen?

Ja, dat is in der daad een associatie die heel vaak komt als mensen het over salades hebben. Maar salades zijn zo veel meer, en ook zo veel meer dan enkel slablaadjes: denk aan geroosterde groenten uit de oven of spinazie in plaats van ijsbergsla.

In mijn saladebar ga ik niemand voorschrijven hoe ze moeten eten, maar ik bied straks alle benodigde ingrediënten zodat  jij er precies JOUW salade van kunt maken. Jij bepaald zelf hoe gezond je salade wordt en wat je wel/niet wilt eten. Voor mij is het vooral belangrijk dat het lékker is en dat  je weet waar je ingrediënten vandaan komen. Daarom ga ik ook met veel streekproducten werken.

En heb je geen zin om te kiezen of weet je niet wat met elkaar te combineren? Dan pak je een salade van het menu, daar weet je zeker dat ie lekker is 😉

 • Wat is jouw eigen favoriete salade?

Daar heb ik er meerdere, maar op dit moment ben ik fan van gekruide kikkererwten, rode biet en broccoli als basis. Een salade ziet er bij mij elke keer weer anders uit. Daarom houd ik er ook zo van: de variaties zijn bijna oneindig.

 • Begin december openen de deuren van ETN Saladebar: wat hoop jij voor de opening

Ik hoop dat mijn droom uitkomt en ik waar kan maken, wat ik tijdens mijn crowdfunding campagne heb beloofd.

Ik kijk er heel erg naar uit om de crowdfunders, die in het project hebben geïnvesteerd, en mijn nieuwe klanten te laten zien wat voor een prachtige plek het geworden is. En natuurlijk hoop ik dat het een plek gaat worden waar mensen graag naar terugkomen. Niet vanwege een slecht geweten omdat ze denken weer eens gezond te moeten eten, maar omdat het eten zo lekker was en de sfeer er zo fijn is.

 

Dat willen we zelf meemaken!
Iets nieuws in ons mooie Twentse stadje willen we natuurlijk zelf meemaken. En hé, ik ben ‘all for’ ondernemendheid, dus steunen die handel. Ik ben er dus bij, op die openingsdag (woensdag 7 december)! Om de nieuwe Enschedese aanwinst te checken, om de salades en het geheel te reviewen, en om natuurlijk gezellig sfeer te proeven.

Maar, dat doe ik (graag) niet alleen! Wil jij met Food Love and Happiness (met mij dus, hihi) op pad, en ben jij díe persoon die ik zoek om ETN Saladebar van een review te voorzien? Laat me weten dat je meedoet!*

* De kosten neem ik, vanzelfsprekend, op mijn rekening (hé, free food). Hoe laat we gaan (tussen 11.00-19.00) stemmen we t.z.t. even af =)

Fotomateriaal door Annabel Jeuring.

etn-saladebar-1-foto-a-jeuring compilatie-klein-jpg

 

4 comments on “ETN Saladebar”

  19/11/2016

  Wauw, dit klinkt echt geweldig. Ik ga het onthouden!!

  Reply:

  19/11/2016

  Zeker doen! Natuurlijk deel ik ook nog mijn ervaringen hier/op social media, dus wordt vervolgd! =)


  20/11/2016

  Wat ontzettend leuk, deze gaat op ons hotspot lijstje! Een erg goede reden om een bezoekje te brengen aan Enschede.

  Reply:

  20/11/2016

  Absoluut, Enschede wordt steeds leuker ?