Citroencake | Food Love and Happiness
18 oktober 2016

fullsizerender-992 De meest heerlijke citroencake. Je weet wel, zoals ze deze vaak bij Starbucks verkopen. De deur uit en veel neerleggen voor een plakje cake? Dat hoeft helemaal niet, heel gemakkelijk maak je deze citroencake zelf: zacht, smeuïg, met een fris toontje van de citroen op de achtergrond. Een laagje botercrème voor nog meer smeuïgheid, met zowel een zoete smaak als ook weer de frisse smaak van citroen. Afgemaakt – als je wil – met wat geroosterd amandelschaafsel.

De cake was hier, zonder overdrijven, binnen enkele uren op. Terwijl ik het recept er voor aan het uitwerken ben, ben ik dan ook alweer aan het overwegen ‘em dit weekend opnieuw te maken. Zó lekker!

Ingrediënten

3 eieren
200 gr suiker
240 ml Griekse yoghurt
120 ml olie
2 el citroenrasp
1.5 el citroenextract
195 gr bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout

voor de botercrème
200 gr poedersuiker
3 el roomboter, op kamertemperatuur
3 tl citroensap
1 tl citroenextract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een grote cakevorm in en bestuif licht met wat bloem.

Klop de eieren in een kom los met het suiker en de Griekse yoghurt. Klop ondertussen rustig door terwijl je er de olie, citroenrasp en extract aan toevoegt.

Voeg nu de bloem, zout en bakpoeder toe en mix het geheel kort door.

Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 50 minuten gaar.

Maak ondertussen de botercrème: klop de boter los met een mixer en meng hier het citroensap en citroenextract doorheen. Voeg hier nu geleidelijk de poedersuiker aan toe, tot het geheel mooi gemengd is.

Haal na het einde van de baktijd de cake uit de oven. De cake dient mooi goudbruin te zijn, en wanneer je de gaarheid met een prikker test, dient deze er schoon uit te komen.

Laat de cake volledig afkoelen en besmeer met de botercrème. Strooi er eventueel wat geroosterd amandelschaafsel over heen.

fullsizerender-1001

Geplaatst in → Basics, Favourites, Food, Snack, Zoetigheden

2 comments on “Citroencake”

    20/10/2016

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply:

    20/10/2016

    Dankjewel Jente! Zo smaakt ‘ie ook 😉