New beginnings en headspace – over wanneer ruimte in huis ook ruimte in je hoofd betekent | Food Love and Happiness
14 september 2016

Lieve lezers, dát is inmiddels alweer even geleden. De oplettende lezer heeft gemerkt dat ik mijzelf de laatste tijd wat op de achtergrond heb gezet. Geen persoonlijke updates of favorieten meer. Ik heb zelfs de Bestel-pagina verwijderd van mijn Food Love and Happiness.

Al een lange tijd ben ik toe aan iets anders, iets nieuws. De producten die ik altijd verkocht (Brownies in a Jar, Quickbread, etc) deden het niet meer voor me. Hoewel de vraag er naar bleef bestaan, en er van tijd tot tijd eigenlijk wel héél leuke opdrachten voorbij kwamen, voelde ik al best lang “dit past niet meer bij me”. Het werd tijd om acties te hangen aan de gedachten die al lang door mijn hoofd spookten. Steeds toch weer een opdracht aannemen betekent (in mijn geval) namelijk geen tijd om mijn hoofd te legen en inspiratie te vinden voor een nieuw concept. Want, hoe gek ik ook maar ben op koken en bloggen, het lezen van andere blogs en het bijhouden van de content van alle lieve blogvriendinnen op de verschillende social media kanalen: hiernaast heb ik ‘gewoon’ een vaste baan, die eigenlijk steeds leuker en leuker wordt, maar ook drukker en drukker. Urenuitbreiding was noodzakelijk en is er inmiddels ook door. Dat betekent dat ik na afgelopen zomervakantie fulltime werk. En eerlijk is eerlijk: de omslag weer maken van dat lege vakantiehoofd naar de drukte van alledag vond ik best even lastig. Even opnieuw m’n draai vinden zeg maar. Maar alles went, zo ook dit weer (no worries).

Een hele vrije, zomerse zomervakantie was het niet: het zonnetje liet zich maar weinig zien in de 3 weken dat ik vrij was, wat ergens ook weer beter was, want vriendlief en ik zitten midden in een verbouwing. Eigenlijk zijn we al het gehele jaar (met korte pauzemomenten) aan het klussen en verbouwen: onze oude huurwoning is inmiddels onze koopwoning, wat in onze ogen ook hoog tijd betekende voor wat sloop en opknapwerkzaamheden. Muren hebben we verwijderd, om van verschillende kleine ruimtes meer een loftgevoel te creëren, en ik overdrijf niet als ik zeg dat elke ruimte in de woning een flinke opknapbeurt kon gebruiken.

Inmiddels is het september en is het einde in zicht. De woonverdieping krijgt op korte termijn (misschien wel deze week) een prachtig nieuwe houten vloer (lóve de geur van een vers gelegde echt houten vloer) en onze spiksplinternieuwe keuken (met kookeiland, 6-pits gasfornuis en 2 (ja 2!) gróte ovens) wordt begin oktober geplaatst. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen wat voor enorm blij meisje ik straks in mijn nieuwe keuken ga zijn, toch?

Met al dit op de achtergrond, is de nodige ‘headspace’ soms simpelweg even verbruikt. Back to basics is dus wat ik dacht: ik heb namelijk wél veel zin gehad om simpelweg de keuken in te duiken en iets lekkers te creëren. Gewoon, voor mijzelf/onszelf en voor de website. Lekker bloggen en de rest komt vanzelf wel weer. Ik heb al een lange tijd een concept in mijn hoofd voor een vernieuwde website. Of beter gezegd: de naam en het domein zijn er al, de uitwerking is waar het nu moet gebeuren. Omdat de inspiratie mij nog wat verschillende kanten op trekt, geef ik dit ook de ruimte, ook dit komt wel op zijn tijd. Geen haast, vertrouwen op de juiste timing en het juiste pad. De bestellingen laat ik nog even voor wat ze zijn. Er zijn in de tussentijd wel veel ideeën die ik hier op Food Love and Happiness kwijt kan. En ik beloof dat ik dan zelf ook steeds iets meer en meer terug kom;) (mét kijkje in de nieuwe keuken!)


The best time for new beginnings, is now.

Geplaatst in → Geen categorie

2 comments on “New beginnings en headspace – over wanneer ruimte in huis ook ruimte in je hoofd betekent”

    14/09/2016

    Wat heerlijk Daniëlle, dat het einde van de verbouwing in zicht is en dat je dalijk lekker aan de slag kunt in je nieuwe keuken! En zo’n nieuw idee ruimte geven is zeker het beste, anders neem je te snel beslissingen. Zelf heb ik wel altijd dat als ik dan denk ‘dit is het!’ en ik ga er dan mee aan de slag het uiteindelijk tóch weer anders uitpakt, ongeacht hoeveel tijd ik het van te voren heb gegund, haha! Ben in ieder geval heel benieuwd naar de nieuwe website en naar het kijkje in de keuken! ^^

    Reply:

    15/09/2016

    Dat is voor mij ook erg herkenbaar. Bijstellen vind ik dan ook geen probleem. Ik blijf nog lekker even brainstormen en dan zodra het moment er is: uitwerken. Heb wel zin in de frisse wind! Bedankt voor je leuke reactie 🙂