Corn dogs | Food Love and Happiness
11 september 2016

fullsizerender9
Deze corndogs, je wil níet weten hoe lang ze al op mijn to-do lijstje stonden voordat ze daadwerkelijk ‘uit mijn vingers’ kwamen. Inspritatie lang geleden gevonden bij Life in the Lofthouse, maar het vinden van de juiste lolliestokjes, leuke Amerikaanse serveerschaaltjes (gelukkig zijn dit soort dingen via internet steeds beter te verkijgen), en vooral de tijd ook om ze uit te werken… dat was nog een hele opgave. Maar hé, laten we vooruit kijken in plaats van achteruit.

Ik ben gek op dit soort snacks. Die typische, Amerikaanse guilty pleasures (eigenlijk houd ik niet van dit woord, maar hoe noem je het anders?) Anyway: junk food, ik ben er gek op. “Fries before guys” moet wel voor mij bedacht zijn, en mijn verslaving voor pizza? Laat ik het zo zeggen, de pizza jongen weet standaard wat mijn keuze gaat worden 😉

Thuis klaarmaken, gewoon voor een heerlijk dagje thuis, of als party snack tijdens een feestje, is dan ook altijd een goed idee. Dit idee voor eigen gemaakte corndogs lijkt misschien wat complex, maar dit valt reuze mee. Een blikje hotdogs, wat ingrediënten voor je meel en de juiste stokjes… en je bent er bijna al.

Ingrediënten
195 gr maismeel
160 gr bloem
50 gr suiker
1 el bakpoeder
1/4 tl zout
500 ml karnemelk
1 ei, losgeklopt
1 el olie
1 el honing

10 hotdogs
10 stokjes*
olie om in te frituren
evt honing
evt sesamzaad
* tip: ik gebruikte lolliestokjes van Wilton (je weet wel, hét merk in de cupcakewereld).

Bereiding
Verhit de olie in een grote wok op middelhoog tot hoog vuur, of als je deze hebt: verhit de frituurpan. Gebruik je de olie in een wok, test dan voor gebruik of deze heet genoeg is door er voorzichtig een drupje water in de gooien. Bubbelt de olie mooi, dan is deze gaar. Let op: ik zet meestal nu het vuur iets zachter. De olie heeft de gewenste temperatuur bereikt, maar tijdens het frituren wil je natuurlijk niet dat de buitenkant van de corndogs verbranden, terwijl de binnenkant van het deeg nog niet gaar is.Meng het maismeel, de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een grote kom door elkaar. Voeg hier nu het los geklopte eitje, de karnemelk, de honing en de olie aan toe. Roer het geheel goed door, tot er een mooi en dik vloeibaar deeg ontstaat (niet te compact en nog net vloeibaar. Zo verdeelt het zich over de hotdogs en blijft er een mooie laag omheen zitten). Is je beslag nog iets te dik? Voeg wat extra karnemelk toe.Dep de hotdogs met een keukenpapiertje droog. Druk nu voorzichtig een stokje in elke hotdog, probeer deze er zo ver mogelijk doorheen te krijgen, zonder natuurlijk de hotdog door te prikken.Schenk wat van je beslag in een groot drinkglas (deze kun je het beste tot de rand toe vullen). Dip de hotdog er in, zorg er voor dat deze volledig bedekt is. Laat indien nodig een klein beetje uitlekken en frituur nu de corndogs in de olie. Voor het gemak heb ik ze steeds per 2 of 3 stuks gefrituurd. Je kunt ze stuks voor stuk frituren en aan het stokje vasthouden, ik heb ondervonden dat de stokjes prima de olie kunnen hebben, dus je kunt ze er ook in z’n geheel inleggen (wederom, niet teveel, 2 a 3 stuks per keer, zodat je er goed controle over kunt houden en ze goed kan blijven draaien).
Wanneer de corndogs een mooi goudbruine kleur hebben, zijn ze klaar. Haal ze voorzichtig uit de olie en leg ze even op een schaaltje met wat keukenpapier om uit te laten lekken.

Serveer met de gewenste sauzen (op de foto mosterd en ketchup). Ook lekker: verdeel een klein beetje honing over de corndogs en besprenkel met wat sesamzaad.

fullsizerender13

0 comments on “Corn dogs”