Zomerse krieltjes met dille | Food Love and Happiness
10 augustus 2016

FullSizeRender Verse krieltjes bij een heerlijke barbecue, of bij een zomerse maaltijd met een lekkere salade en een goed stukje vlees of vis… in de zomer doen ze het altijd goed.

Vanuit mijn detox periode maak ik met regelmaat deze gemarineerde krieltjes, maar deze keer had ik zin in iets anders. Ik had nog verse dille in huis, en oh wat houd ik van die geur van verse dille. Een heerlijk zacht kruid, wat perfect gaat met verschillende sausjes, of in dit geval zomerse krieltjes.

Ingrediënten
600 gr krieltjes (in de schil)
3 el olijfolie
flinke snuf (roze himalaya) zout*
verse dille

* Ik gebruikte het roze Himalaya zout van Brun & Renard, gewonnen uit de zoutmijnen van Pakistan. Brun & Renard komt met 6 verschillende zouten, die zowel tijdens het koken als op bereid voedsel te gebruiken is. Leuke smaakvariaties (zoals het zwarte Hawaiiaanse zout, of het Keltische zeezout met chilipepers), waarmee je bijvoorbeeld het barbecueseizoen lekker afsluit.

Bereiding
Was de krieltjes en schraap er met een mesje eventuele knobbeltjes af. Kook de krieltjes (in schil) in gezouten water in zo’n 10-15 minuten beetgaar (controleer met een vork of ze de gewenste garing bereikt hebben). Laat ze uitlekken en serveer ze in een schaal.

Verdeel de olijfolie over de krieltjes en breng op smaak met een flinke snuf zout. Verdeel er voor het serveren lekker veel verse dille over.

IMG_0145

Geplaatst in → Basics, Bijgerechten, Detox, Food, Healthy

3 comments on “Zomerse krieltjes met dille”

  10/08/2016

  Ik ben niet zo’n aardappeleter, maar krieltjes zijn af en toe toch wel echt heel erg lekker hoor! Mmm.


  Elss
  14/08/2016

  Hoi Daniëlle, eigenlijk reageer is nooit maar ik vraag mij af of jij een keertje een volledig gerechtje kan ontwikkelen, met vlees, groente en iets erbij ipv aparte receptjes??
  Ofcourse lees is naast jou artikelen ook de reacties, en het kon mij niet ontgaan dat reacties over je bf waren waarin hij getrouwd word genoemd en dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe dit zit?? Ga zo door met jouw site, ik vind het heel leuk hier een kijkje te nemen, groetjes!!

  Reply:

  15/08/2016

  Hi Els,
  Leuk dat je deze keer wél reageert dan! ?
  Een hele leuke vraag moet ik zeggen, want het is je goed opgevallen dat ik niet vaak (eigenlijk nooit) recepten voor aardappels, vlees, groenten post. Eerlijk gezegd eet ik nooit zo. Ben ‘gewoon’ een Hollandse dame, maar sinds ik uit huis ben heb ik nooit meer op die manier gegeten… Ik post inderdaad regelmatig losse ‘onderdelen’, aan de lezers zelf om dit dan te combineren zoals zij dat lekker vinden ? (bovendien eet ik best vaak vegetarisch)

  Natuurlijk zijn er voldoende volledige recepten te vinden op Food Love and Happiness, maar dan buiten de Hollandse keuken om (zoals bijv pasta met rivierkreeftjes, gebakken rijst met garnalen, Surf n Turf rijstsalade, Thaise garnalencurry, Sloppy Joe’s, Zoetzure kip met witte rijst). In ieder geval waardeer ik jouw verzoek, en deze houd ik zeker ik gedachten!

  Wat betreft jouw andere vraag: mijn vriend heeft inderdaad in het verleden een andere relatie gehad (net zoals ik hiervoor een andere lange relatie had). Hij komt uit een lange relatie met een hele leuke dame, met een kort huwelijk.. wat bij sommige mensen tot vragen heeft geleid, die soms richting mij gesteld zijn. Persoonlijk ben ik van mening dat het niet aan mij is hier uitleg over te geven, want de enige 2 personen die recht kunnen doen aan een relatie en de beëindiging hiervan, zijn de personen zelf 🙂