Tortellini met tomaat en artisjok | Food Love and Happiness
30 augustus 2016

 

IMG_0577 Een lekker simpel pastagerechtje is alles wat een mens soms nodig heeft, toch?

Pasta is het lekkerst in al zijn eenvoud. En ik moet eerlijk bekennen dat I’m a sucker for filled pasta. In dit pastagerechtje verwerken we die gevulde pasta: tortellini met kaasvulling (natuurlijk kun je kiezen voor een andere soort vulling). Aangemaakt met een lichte tomatensaus (op smaak gebracht met knoflook en een sjalotje), en aan het eind afgemaakt met wat verse basilicum en artisjok. Een simpele (kleine) maaltijd, lekker als voorgerecht of lunch.

Ingrediënten
voor 4 personen
(kleine portie/voorgerecht)

250 gr Tortellini pasta, met kaasvulling
1 blikje tomatenblokjes
grote handvol verse bladspinazie
5-6 artisjokharten
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
2 el olijfolie
verse basilicum

Bereiding
Kook de pasta in goed gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op zacht vuur. Snipper de knoflookteentjes en het sjalotje, en fruit deze kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel goed. Voeg de verse spinazie toe, zet het vuur uit en roer door.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout en zwarte peper.
Serveer de pasta in kommetjes of bordjes. Verdeel er de (eventueel gehalveerde) artisjokharten over en maak af met wat blaadjes verse basilicum. Serveer er eventueel nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas bij.

 

Geplaatst in → Basics, Food, Italian Food, Voorgerecht

0 comments on “Tortellini met tomaat en artisjok”