Sangria Slushies | Food Love and Happiness
23 augustus 2016

IMG_0380-2 De zomer in Nederland is terug! Althans, we mogen in ieder geval een week lang genieten van tropische temperaturen. Dat mijn vakantie inmiddels voorbij is en ik weer hele dagen op kantoor zit, probeer ik dan ook maar even te vergeten. De zon pakken wanneer het kan, dat ga ik doen!

Om het voorzichtige zonnetje aan te moedigen en om te proosten op hopelijk een heerlijk lange en warme nazomer, lachen we de zon tegemoet met deze Sangria slushies. Sangria op zichzelf is natuurlijk al goed… maar een heerlijk ijskoud glaasje Sangria is een fijne afwisseling.

 

Wat is jouw favoriete zomerdrankje? Share deze hieronder in de comments! 

 

Ingrediënten
1 fles rode wijn, of kant en klare Sangria*
sap van 2 sinaasappels
sap van 2 limoenen
schijfjes sinaasappel en limoen, ter decoratie

* ik gebruikte Freixenet Mia Sangria Red (75 cl)

Bereiding
Giet de rode wijn/sangria in vormpjes voor ijsblokjes of voor zelfgemaakte ijsjes, en laat ze een nacht in de vriezer goed hard worden. Verwijder de volgende dag de bevroren wijn uit de vormpjes en plaats de klontjes in een grote maatbeker of blender.. Voeg hier het sap van de sinaasappels en de limoenen aan toe, en pureer het geheel met een staafmixer. Giet in leuke glazen, steek schijfjes sinaasappel en limoen aan de rand van het glas en serveer direct.

IMG_0379-2

 

Geplaatst in → Drinks, Summertime

2 comments on “Sangria Slushies”

    23/08/2016

    oeh, deze sangria ziet er heel goed uit.. Mooie foto’s zo met die kleurtjes!

    Reply:

    23/08/2016

    Dankjewel Anne, leuk om te horen! En het is dat ik vandaag moet werken, anders zou ik nu een glaasje voor mezelf maken ?