Kokosnoot bowls | Food Love and Happiness
29 juli 2016

IMG_9721-1-768x1024-2 IMG_9658-768x1024-2 13466111_1200875493285319_6569981149155872084_n
Niet alleen de zomer, maar nu ook mijn vakantie is aangebroken! Dag 1 begint lekker langzaam: na een heerlijk avondje Latin in de open lucht in de stad van Enschede, start ik aan de keukentafel om een blogje uit te werken, terwijl het zonnetje voorzichtig naar binnen schijnt, en Percy Sledge een van m’n favorieten voor me zingt (You really got a hold on me). Dit houd ik best 3 weken vol denk ik.

Over die zomer: bij zomer horen zomerse recepten. Vandaag heb ik een plaatje voor jullie! Deze kokosnoot ‘ bowls’ stelen de show, terwijl ze tegelijkertijd enorm simpel te bereiden zijn. Ik beloof je: de kokosnoot breken is het lastigste uit het gehele recept (en zelfs dat is niet zo lastig). Daarna is het peanuts, beloofd.

Ingrediënten

voor 6 bowls
3 kokosnoten
6 kleine bolletjes stracciatella ijs (ook lekker: vanille-, mango-, passievrucht- of chocoladeijs)
gemengd vers fruit naar smaak. Op de foto: banaan, kersen, pruimen, aardbei, perzik, passievrucht
klein handjevol (zelfgemaakte) granola
klein handjevol kokoschips
klein handjevol kokosschaafsel

Bereiding
Halveer de kokosnoten en bewaar het sap (het sap heb je niet nodig in dit recept, maar is te lekker om weg te gooien). Was het fruit en snijd waar nodig grote stukken wat fijner.

Wil je de kokosnoten al eerder breken en later met het recept aan de slag? Je kunt ze prima gehalveerd in de vriezer bewaren!

Plaats een bolletje ijs in elke gehalveerde kokosnoot. Verdeel hier het verse fruit over. Voor een beetje ‘crunch’ verdelen we er nog wat (zelfgemaakte) granola over, en die prachtige kokosnoot benadrukken we nog met een klein beetje kokos chips en wat kokosschaafsel.

 

IMG_9645 IMG_9666-768x1024-2

2 comments on “Kokosnoot bowls”