Zoete aardbeienbroodjes | Food Love and Happiness
15 juni 2016

IMG_9498
Zin in zoet? En heb je zin in iets wel héél gemakkelijks? Deze zoete aardbeienbroodjes zijn dé uitkomst voor luie dagen. Je mag het ook onder de noemer efficiëntie gooien: groot resultaat, weinig moeite. Combineer het zoete van aardbeien met een kant en klaar deegje. Denk daar een romige friszoete creamcheese topping bij, en je bent klaar!

Ingrediënten
1 pak kant en klaar deeg (bijv. Tante Fanny a 260 gr)
1 blik Hak Taart & Vlaaifruit aardbei, a 430 gr
100 gr poedersuiker
60 gr cream cheese (Mon Chou)
1 el boter
1 tl vanille extract
rasp van 1 citroen

* natuurlijk kun je de kant en klare producten uit dit recept weglaten en voor een zelfgemaakt deegje en aardbeivulling gaan. 

Bereiding
Laat het deeg volgens aanwijzingen op de verpakking op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid het deeg uit over het bakpapier, en verdeel de aardbeivulling over het deeg. Laat een randje van het deeg aan de zijkanten onbesmeerd, voor het rollen van het deeg.
Rol het deeg nu voorzichtig op. Maak je geen zorgen: de aardbei vulling zal zich overal verspreiden, maar dat geeft niet. Het wordt straks 1 lekker plakkerig geheel.

Snijd de rol nu voorzichtig in plakken van zo’n 2 cm. Kantel de rolletjes en verdeel ze over de bakplaat (gebruik eventueel een nieuw bakpapiertje als dit nodig is).
Bak de zoete aardbeibroodjes in zo’n 25 minuten gaar. Check na 20 minuten even of het niet te hard gaat (het deeg moet mooi goudbruin zijn).

Maak ondertussen de creamcheese topping: mix de Mon Chou met de poedersuiker, rasp van de citroen, 1 el roomboter en het vanille extract.
Besmeer de aardbeirollen als ze uit de oven komen met de creamcheese.

IMG_9165

Geplaatst in → Food, Lazy food, Recipes, Snack, Zoetigheden

2 comments on “Zoete aardbeienbroodjes”