Spinazie salade met zachte geitenkaas en Coeur de Boeuf | Food Love and Happiness
23 juni 2016

IMG_9703
Snel en gezond… Wat wil je nog meer? In 5 minuten een heerlijke salade op tafel: het kan! Verse bladspinazie is niet alleen rijk aan vitaminen en antioxidanten, het is vooral ook heel erg lekker. Licht kruidig en mild tegelijkertijd. Afgemaakt met een frisse dressing, stukjes amandelschaafsel voor een extra bite en zachte, romige geitenkaas, zet je een smaakvolle salade op tafel. En laten we vooral die prachtige Coeur de Boeuf tomaat niet vergeten, met zijn karakteristieke geribbelde vorm. Geurig en fris van smaak, de absolute kroon op deze salade!

De snelle spinaziesalade is ontwikkeld voor Love My Salad. Het volledige recept vind je hier.

Ingrediënten
voor 4 personen

300 gr verse bladspinazie
2 grote coeur de boeuf tomaten
200 gr zachte geitenkaas
handjevol amandelschaafsel
sap van een halve citroen
3 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
(zee)zout
zwarte peper

Bereiding
Was de spinazie en laat in een vergiet uitlekken. Was de Coeur de Boeuf tomaten en snijd deze in dunne plakken.

Maak nu de dressing: Snijd het knoflookteentje fijn en klop deze samen met het citroensap door de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de spinazie. Strooi er het amandelschaafsel over heen, verdeel er de plakken tomaat over en maak af met stukjes geitenkaas.

0 comments on “Spinazie salade met zachte geitenkaas en Coeur de Boeuf”