Parelcouscous salade | Food Love and Happiness
23 mei 2016

IMG_91072 Dat salades bij uitstek geschikt zijn om restjes in te verwerken, bewijzen ze keer op keer. Tegenwoordig staan we steeds meer stil bij ons verbruik en met name het afval wat hier bij komt kijken. Op het gebied van eten is de no-waste trend populair, en terecht.

Couscous is een heerlijk product om een lichte maaltijd mee te maken. De meer traditionele couscous kennen we, maar de parelcouscous mag er ook zijn. Deze bolletjes, of pareltjes, zijn net wat groter en geven een heerlijk zacht mondgevoel. Even op smaak brengen met wat limoen of citroensap, olijfolie en wat peper en zout en de basis is klaar. Aangevuld met groenten en smaakmakers uit de voorraadkast, fruitschaal en koelkast, en je hebt in een handomdraai een lekkere salade op tafel staan!

Het recept voor deze frisse parelcouscous salade ontwikkelde ik voor Love My Salad. Het volledige recept vind je hier.

FullSizeRender (19)

2 comments on “Parelcouscous salade”

    23/05/2016

    Geweldig die no waste trend, dat is er echt eentje waar meer mensen van op de hoogte zouden moeten zijn. Ziet er heerlijk uit deze salade, binnenkort maar weer eens couscous eten!

    Reply:

    23/05/2016

    Ja 1 van de betere trends he;) We kunnen allemaal ons steentje bijdragen wat mij betreft, en hier in huis probeer ik zo goed mogelijk om te gaan met m’n restjes en left overs 🙂