Ceviche salade | Food Love and Happiness
28 maart 2016

FullSizeRender (85)3 De Peruviaanse keuken klinkt waarschijnlijk wat minder bekend, maar als ik ‘ceviche’ zeg, gaat er wel een belletje rinkelen, toch? De Peruviaanse keuken is natuurlijk véél meer dan het bekende rauwe visgerecht, en door haar Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse invloeden een keuken met vele ingangen. De combinatie met de Aziatische invloeden mag hierin ook niet ontbreken en deze spreekt mij persoonlijk het meest aan.

Na ooit eens een ceviche gerecht gemaakt te hebben, stond het al een lange tijd op mijn lijstje om dit eens opnieuw te maken en hier ook een nieuwe twist aan te geven. Nu de Peruviaanse keuken bij Love My Salad centraal staat, is dit natuurlijk de uitgelezen kans.
Een ceviche salade, want verse groenten mogen natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijke mix van sappige tomaten, knapperige komkommer, een rood uitje, het zoete van de ananas als tegenhanger voor de friszure verse tonijn. Afgemaakt met wat verse koriander, en als je van pittig houdt: serveer er nog wat fijngesneden rode peper bij.

Serveer in kleine porties als voorgerecht, of een lekker royale portie als lunch of hoofdgerecht.

Het recept ontwikkelde ik voor Love My Salad, en de volledige versie vind je hier.

FullSizeRender (88)

2 comments on “Ceviche salade”

  Jip
  31/03/2016

  Heb jij met het eten van zoveel salades nog energie om te sporten? Ik kan mij voorstellen, dat je percentages vet best verminderd zijn sinds vorig jaar toen jij screef over je nieuwe sportregimes =) Dit recept gaan we even proberen hier thuis, lijkt goed te passen qua smaken bij elkaar!!

  Reply:

  31/03/2016

  Há, als je eens wist wat ik nog meer allemaal eet;) Ik probeer een zo goed mogelijke balans te houden, gezond/eiwitrijk/vezelrijk eten, waar nodig lichte maaltijden voor de balans, en in het weekend heb ik echt wel cheatmomenten hoor. Verder eet ik de hele dag door wel, alleen niet te grote porties. Daarboven op een geruime tijd het sporten op een laag pitje gehad, en nu eigenlijk weer de draad eindelijk opgepakt. Een beetje opnieuw beginnen dus weer, maar hé, zo gaat dat soms he.
  Ben benieuwd wat je er van vind! 🙂