Knoflookbrood | Food Love and Happiness
4 februari 2016

IMG_7423 Hoe gezonder ik eet, hoe ongezonder de snacks lijken te worden. Maar hé, het draait allemaal om de balans, en af en toe goed en lekker ongezond eten mag best (mijn persoonlijke mening).
Vorig weekend tijdens een gezellig dagje winkelen in Münster maakten we een stop bij Café & Bar Celona, waar ik lekker geluncht heb met een aantal tapas hapjes. Geroosterde knoflook stokbroodjes was één van die tapas. Al een tijdje stond het op mijn lijstje om een heerlijk smeuïg knoflookbrood te maken, waarna ik gelijk datzelfde weekend nog de keuken in ben gedoken.

Een heerlijk simpel receptje, dit recept voor knoflookbrood met gesmolten kaas. Een afbakbaguette, wat kaas, knoflook en kruiden en een klein beetje geduld, en het staat op tafel. Door de gesmolten mozzarella droogt het brood niet uit in de oven, maar het blijft lekker smeuïg. De Parmezaanse kaas kleurt mooi goudbruin en vormt een lekker knapperig laagje.

Nu het weekend alweer bijna voor de deur staat, is dit het uitgelezen moment om de boodschappen in huis te halen en dit weekend lekker te borrelen met dit huisgemaakte knoflookbrood.

Ingrediënten
1 stokbrood (afbakbrood)
70 gr gesmolten roomboter
2 teentjes knoflook
2 bolletjes mozzarella
grote handvol versgeraspte Parmezaan
handjevol verse peterselie
zwarte peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Plaats de broodhelften op wat aluminiumfolie (voldoende folie zodat je de folie om het brood dicht kan vouwen).
Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook toe aan de gesmolten roomboter en voeg wat zwarte peper en zout toe. Verdeel de knoflookboter over het stokbrood (met een lepel of kwastje), vouw de folie dicht en bak het brood 10 minuten.

Rasp ondertussen de mozzarella fijn. Haal het brood uit de oven, vouw de folie open en verdeel de mozzarella, Parmezaanse kaas en peterselie over de broden. Plaats het brood terug in de oven en bak ze af tot de kaas mooi goudbruin is (ongeveer 5 minuten).

Snijd het brood in repen en serveer direct.
FullSizeRender (17)

 

2 comments on “Knoflookbrood”

    04/02/2016

    Heb ik toevallig gisteren nog gemaakt voor bij de soep, zo lekker!

    Reply:

    05/02/2016

    Ja heerlijk he Sandra! Bij de soep is ook altijd een welkome aanvulling =)