(5 minuten-) Perzikijs | Food Love and Happiness
23 februari 2016

IMG_7791

Ik ben al met al nu al ruim 2 weken aan het klungelen en vechten tegen een griepje. De laatste stand van zaken: de griep heeft gewonnen. Hoewel ik in het begin nog niet klaag over al dat ongezonds, betekent grieperig worden bij mij ook steeds ongezonder eten. Geen energie om te koken betekent al snel een lekkere pizza afhalen in dit huis. Helemaal niet erg natuurlijk, maar ik kan de vitamientjes wel gebruiken en inmiddels ben ik wel toe aan iets meer gezonds. Ik kan ook niet wachten tot ik weer fit genoeg ben om de sportschool in te stappen.

Dit lekker kort receptje voor perzikijs is enorm simpel, heerlijk fruitig  en ook nog eens redelijk verantwoord. Lekker fris door de yoghurt en citroen, en licht zoet door de perziken en een kleín beetje perziksiroop. Een heerlijk gezond toetje dus, of lekker verantwoord met een bak ijs op de bank een filmpje kijken.

Ingrediënten
1 blik perziken op siroop
120 ml (magere) yoghurt
4 el perziksiroop
1 el citroensap

Bereiding
Haal de perzikhelften uit het blik en vries ze in, voor een aantal uur tot ze goed bevroren zijn, of laat ze een nacht in de vriezer (zonder het siroop, in bijvoorbeeld een plastic bak).

Bewaar 4 el van het perziksiroop in een apart, afgesloten plastic bakje in de koelkast.

Meng nu de bevroren perzik in een keukenmachine met het citroensap, het perziksiroop en de yoghurt. Pureer het geheel goed tot er een mooi glad ijs van ontstaat.

Het eindresultaat kan nog wat zacht zijn. Indien nodig zet je het perzikijs nog even in de vriezer (ik heb het na het pureren nog even in de vriezer gezet, om er mooie bollen ijs van te kunnen scheppen). Nog veel handiger zou natuurlijk een mooie ijsmachine zijn, die het ijs constant in beweging houdt waardoor er een mooi glad sorbetijs ontstaat. Ik wil er nog graag één aanschaffen, om zo eens wat vaker een lekker bolletje zelfgemaakt ijs te kunnen serveren bij mijn toetjes, en ik zag online deze leuke aquablauwe voorbij komen (ook nog eens voor een veel mooier prijsje als wat ik gedacht had).

Heb je een ijsmachine in huis? Pureer dan de perzikhelften direct uit het blik, voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel draaien in de ijsmachine tot je een mooi sorbetijs hebt.

IMG_7441-1024x768

0 comments on “(5 minuten-) Perzikijs”