Klassiek Italiaanse Caprese salade | Food Love and Happiness
23 januari 2016

FullSizeRender (6) Bij Love My Salad staan deze week de klassiekers centraal. Dit vind ik nou altijd een leuk thema, want hoe lekker iets nieuws proberen ook maar is, hoe lekker sommige gekke smaken of combinaties ook kunnen zijn, de klassiekers zijn klassiekers om een reden: ze zijn lekker en doen het áltijd goed.
Serveer je een klassieker ook op een klassieke manier, of geef je er je eigen twist aan?

Voor deze maand bereidde ik de klassieke tomaat, mozzarella en basilicum salade, oftewel de Caprese. Zonder twist, want aan deze heerlijk pure smaken wilde ik niet komen. Mooi grote, smaakvolle vleestomaten, zachte mozzarella en altijd heerlijk geurende basilicum. Een lekkere pesto past hier natuurlijk goed bij, dus de salade maken we af met een smaakvolle zelfgemaakte pesto dressing.

De pesto is al goed van tevoren voor te bereiden, waardoor je de salade in 5 minuten voordat je aan tafel gaat kunt bereiden. Gezond én gemakkelijk!

Het volledige recept vind je op Love My Salad.

IMG_7203

0 comments on “Klassiek Italiaanse Caprese salade”