Aziatische komkommer salade | Food Love and Happiness
27 januari 2016

FullSizeRender (49) Vandaag aandacht voor een simpel en gezond bijgerechtje hier op Food Love and Happiness: een Aziatische komkommer salade. Ik ben gek op de Aziatische keuken, maar wil mijn vaardigheden (en kennis) op dit gebied nog veel meer ontwikkelen. Ik wil al heel lang verschillende workshops volgen, maar ik begin maar bij datgene wat het gemakkelijkst is: zelf de keuken induiken. Verwacht dus ook zo af en toe maar een iets meer Aziatische insteek hier op Food Love and Happiness.
Dat betekent overigens niet dat dit een lastig recept is, integendeel zelfs: meer dan een komkommer en dressing komt er niet bij kijken. Wél is deze salade enorm lekker, en dit soort simpele gerechtjes kan ik persoonlijk wel gebruiken wanneer ik tijdens een drukke werkweek toch (lekker) gezond wil snacken. Lekker als kleine (snack) salade tijdens het werk, of als bijgerecht tijdens het avondeten.

Ingrediënten

2 komkommers
1 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
sap van 2 limoenen
2 el honing
1 el zout
snufje rode chilivlokken

Bereiding
Was de komkommers. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes (hoe dunner, hoe beter). Plaats de komkommer in een vergiet, strooi er het zout overheen en laat een half uurtje staan om het overtollig water te verwijderen.

Maak ondertussen de dressing door de sesamzaadjes, sesamolie, het limoensap, de honing en de chilivlokken door elkaar te mengen.

Leg een schone handdoek of theedoek klaar, verdeel de komkommer hierover (in gedeelten) en dep de komkommer voorzichtig met de andere helft droog. Ga zo door tot je alle komkommer gehad heb.

Verdeel de dressing over de komkommer en serveer direct.

Wil je wat van de komkommer salade bewaren? Geen probleem! (ik maakte een grote voorraad bijvoorbeeld en nam hiervan lekker steeds een kleine portie mee naar m’n werk). Bewaar de komkommersalade in een afgesloten plastic bak. De komkommer zal naarmate hij langer staat wel wat water afgeven.

IMG_7324

0 comments on “Aziatische komkommer salade”