Quesadillas | Food Love and Happiness
4 december 2015

FullSizeRender (16)4 Wat is het toch, wat Mexicaans eten altijd zo’n feestje maakt? De verse ingrediënten, de vele sausjes, de kleuren, het gemak waarmee het op tafel staat? Ik vind het in ieder geval altijd heerlijk als mijn eten uit meerdere onderdelen bestaat, dat tafelt zo gezellig. De Mexicaanse keuken is dan ook een vertrouwde keuken om uit te koken bij een etentje met meerdere gasten. Iets wat ik al jaren maak, zijn deze quesadillas. Een recept ooit ontstaan na een avondje gezellig tapas eten met lieve vriendin L., waarna we besloten de bestelde quesadillas tijdens een kookavondje zelf na te maken. Onze versie beviel zo goed, dat deze is blijven hangen en ik deze heb uitgebreid met lekker wat dips en zoete maiskolven. De quesadillas opgebakken in een hete koekenpan, waarbij je vooral niet bang moet zijn een beetje hitte toe te voegen. Hoe meer gesmolten kaas, hoe lekkerder!

Ingrediënten
2 trosjes tomaten
1 grote (of 2 kleine uitjes)
klein handjevol verse peterselie
paar drupjes limoensap
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
zwarte peper
zeezout
zakje  geraspte kaas
4 wraps
2 maiskolven (voorgekookte suikermais)
klontje roomboter

Bereiding
Ontdoe de tomaten van hun zaadjes en snijd het vlees in fijne blokjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en meng dit door de tomaten. Snijd de peterselie fijn en voeg dit bij het tomatenmengsel. Roer goed door en breng op smaak met een paar drupjes limoensap, een snuf zwarte peper en zeezout en een scheutje olijfolie.

Halveer de maiskolven met een groot, scherp mes. Zet een pannetje op het vuur, verhit hierin wat olie en bak de maiskolven op hoog vuur aan. Wanneer ze mooi goudbruin en zacht zijn, zet je het vuur zacht en voeg je een klein klontje boter toe. Breng op smaak met zout. 
Beleg de wraps met het tomatenmengsel, verdeel er geraspte kaas over en leg hier een 2e wrap op. FullSizeRender (8)

Bak de wraps in een hete, en dróge koekenpan tot ze lekker goudbruin zijn en de kaas begint te smelten. Tip: de quesadillas draai je het makkelijkst om door er een bord op te plaatsen, de pan op de kop te houden en de quasedilla vervolgens op de andere kant in de pan te plaatsen.

Serveer de quesadillas op een plank, snijd ze in vieren. Serveer hier de maiskolven bij. Lekker met zure room en guacamole.

Geplaatst in → Food, Hoofdgerechten, Vegetarisch

1 comment on “Quesadillas”

    07/12/2015

    […] hier. Andere smulrecepten zijn de heerlijke kinderbueno koekjes van Maartje en de prachtig ogende quesadillas van […]