Nos Kushina Krioyo (+ winactie!) | Recept: Arepa di Pampuna | Food Love and Happiness
16 december 2015

Er komen heel wat mooie kookboeken uit, maar zo af en toe zijn er van die boeken die voor de kenner een groot verschil maken. Nos Kushina Krioyo is er naar mijn mening zo één. Inmiddels alweer enige tijd geleden kwam ik toevallig op de website van Jurino Ignacio terecht (Antilliaans Eten), toen ik naar een recept uit de Antilliaanse keuken zocht. Ik kende zijn site nog niet, maar was direct verkocht. Voor het eerst kwam ik een website tegen, volledig ingericht op gerechten uit de Antilliaanse keuken, met oog voor detail: een moderne website, prettige vormgeving, recepten die makkelijk weglezen (andere Antilliaanse websites laten helaas op het gebied van vormgeving nogal te wensen over). Direct nam ik even contact met Jurino op en zo waren de 1e leuke contacten gelegd. Samen met zijn vrouw werkt hij hard aan de site, de gerechten en nu ook het 1e kookboek. In de voorverkoop bestelde ik gelijk mijn boek, en ik was niet de enige! Wat leuk om te zien hoe hard de boeken de deur uit vliegen, en gek of niet, maar ergens ben ik altijd een beetje trots als leuke mensen het goed doen.

Sindsdien kook ik met regelmaat gerechten van de site. Iets wat mijn Antilliaanse vriend natuurlijk hélemaal niet erg vind 😉 Toen het boek eenmaal op de deurmat lag, was het ook een feest van herkenning voor hem. Het ene na het andere gerecht riep herinneringen op. Hiermee weet je dat de samenstelling van het boek goed is. Alle recepten die ik tot dusver ook geprobeerd heb, zijn goed: duidelijke omschrijvingen, recepten die altijd slagen en eindresultaten die in de smaak vallen. Wij zijn fan. Dat moge ook wel duidelijk zijn aan de vele gerechten die we al geprobeerd hebben.

PicMonkey Collage PicMonkey Collage2 *Foto nr 3 (Li di Coco) is naar recept van de website, dit recept is niet opgenomen in het kookboek Nos Kushina Krioyo

Lees verder voor een kijkje in het boek en wel een hele leuke winactie! Oh, en ik geef ik al één recept uit het boek prijs: het recept voor pompoenpannenkoekjes (Arepa di pampuna).

Nos Kushina Krioyo

Het boek is opgedeeld in 8 onderdelen, elk met een leuke persoonlijke toelichting, herinnering en een stukje uitleg. Dit maakt het boek bij uitstek een mooie kennismaking met de Antilliaanse keuken. De onderdelen, met een selectie van de bijbehorende gerechten:

Basics
De basis moet je natuurlijk niet vergeten, en met deze basis kom je een heel eind! Recepten die je combineert met gerechten later uit het boek, zoals funchi, aros brua (zie foto), zuurgoed, tutu (mijn favoriet!) en pika.

Ontbijt
Voornamelijk zoet, maar hé, Antillianen staan bekend als zoetekauwen. Pan será, funchipap en pan bolo. Mijn favoriet, mét volledig recept (zie onder): arepa di pampuna.

Snacks
Hoe kan het ook anders. De Antilliaanse keuken staat bekend om haar hoeveelheid snacks. En hoe kan je het de Antillianen kwalijk nemen? Wie houd er nou niet van pastechi, pikabal (zie foto), sosheshi, arepitas en Johnny cake (zie foto)?

Hoofdgerechten
Antilliaanse hoofdgerechten zijn niet altijd de mooiste in hun presentatie, en van stoofgerechten word ik persoonlijk niet snel heel enthousiast, maar hier moet je je niet door laten afschrikken. De hoofdgerechten zitten bomvol smaak en zijn zó karakteristiek voor de eilanden en haar eetgewoonten. Alles draait om smaak met de sòpi mondongo, roze salade, kadushi, jambo (deze “slijmerige” soep is een echte klassieker! Ik heb ‘em zelf ook lang geleden al eens gemaakt: niet moeilijk, en echt wel lekker), stobá karni, stobá kabritu en saté ku batata (persoonlijke favoriet, zie foto).

Taarten en gebak
Groot, groter, grootst. Zoet, zoeter, zoetst (lekker, lekker, lekkerst). Bolo di cashupete (ik publiceerde eerder al mijn recept), bolo di coco, tèrt di lamunchi en bolo di frigidaire.

Snoepgoed
Ko’i leche, dushi di tamarijn, letter di pinda. Tijdens het neuzen door dit boek, ontdek ik dat dit de categorie is waar ik nog het meest in te ontdekken heb (leuk!).

Dranken
Awa di lamunchi (oh zo lekker in de zomer), piña colada (een klassieker), ponche crema. Ik zeg nog een keer: ponche crema … (hmmm)

Specials
Bolo pretu (een taart waar je minstens een maand voor moet uittrekken, en de bekende zoetigheid voor bij communies, bruiloften en jubilea), ayaka, sùlt (sorry, maar getsiederrie) en ham di pasku.

Volgens mij is het mijn meest uitgebreide review ooit, maar ik ben dan ook écht enthousiast over dit boek. Het ademt cultuur, smaak, feestelijkheid, verwennerij, en dat heerlijk “huiselijke” gevoel waarbij je jezelf op wil sluiten in de keuken, om alleen maar lekkers klaar te maken (of ben ik de enige met dat gevoel? 😉 )

Nos Kushina Krioyo bestel je via antilliaans-eten.nl voor €23.95 (e-book €11.95).

PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5 Win!

Ik mag 2 lezers blij maken met een exemplaar van Nos Kushina Krioyo! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat ons weten waarom jij nou juist dít boek wil winnen!

That’s it. Gewoon, omdat wij het leuk vinden om te lezen wat jullie ervaringen en favorieten zijn. Natuurlijk vind ik het heel lief als je even doorklikt naar Antilliaans Eten en de FB-pagina liked. En die van Food Love and Happiness als je dat nog niet gedaan had. Maar niets moet, lief zijn mijn lezers natuurlijk sowieso al.

Uit de reacties zullen 2 winnaars gekozen worden. Meedoen kan t/m eind december. Woensdag 30 december sluit de winactie en zullen de winnaars gekozen worden. Je ontvangt persoonlijk bericht als je gewonnen hebt.

 

Recept

Natuurlijk kom ik ook bij deze review weer met een recept. Want wat is nou een betere manier om iets van een kookboek te vinden, dan er maar gewoon mee de keuken in te duiken en een recept te proberen? Precies.
Bij aankomst van het boek had ik stiekem al de ingrediënten voor dit recept in huis, want ik zag het recept via de site al eens voorbij komen en vriendlief gaf al aan hoe gek hij hier op is. Koken uit een boek kookt toch lekkerder dan vanaf de Iphone of laptop, dus hup, met het boek in de standaard aan de slag.

Deze pompoen pannenkoekjes kende ik nog niet, maar ik ben om! De boyfriend vertelde dat zijn moeder deze pannenkoekjes altijd van tevoren maakte, althans, het beslag. Tot een aantal dagen in de koelkast te bewaren, en ’s ochtends lekker vers een pannenkoek op je bord. Dat proberen we hier thuis binnenkort ook uit.

FullSizeRender (25) 2 Arepa di pampuna

(pompoen pannenkoekjes)

Ingrediënten
voor 4 porties

2 eieren
500 gr pompoen
1/2 tl kaneel
100 ml melk
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
3 el suiker
1 el plantaardige olie
50 gr rozijnen
snufje zout

Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd de pompoen in kleine stukken. Kook de pompoen in water met een theelepel zout gaar. Prak het vruchtvlees met een vork, of maal het in een keukenmachine fijn.

Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed door tot er een dik beslag ontstaat. Dit beslag moet lijken op dat van American pancakes, niet op dat van de Hollandse pannenkoeken.

Verhit olie in een pan en bak hierin 3 pannenkoekjes (1 grote eetlepel/kleine soeplepel beslag per stuk) per keer totdat ze aan beide kanten bruin zijn.

Wanneer de pannenkoeken op zichzelf gegeten worden, kun je ze eventueel met wat (poeder)suiker bestrooien.

Geplaatst in → Antilliaans, Review, winactie

55 comments on “Nos Kushina Krioyo (+ winactie!) | Recept: Arepa di Pampuna”

  Shiva
  16/12/2015

  Ik zou heel graag nos kushina krioyo winnen omdat ik het geweldig vind om gerechten uit verschillende culturen te maken. Mijn Surinaamse vriend is ook graag proefkonijn:))

  Reply:

  17/12/2015

  Wat leuk dat je mee doet Shiva! En dat geloof ik gelijk, van dat proefkonijn 😉


  Malou
  16/12/2015

  Jaaaaaaa dit boek!! Eindelijk een leuk kookboek met Antiliaanse gerechten! Ooh deze zou ik echt heel graag willen winnen! Ik heb een tijdje gewoond en gewerkt op Curacao en ik waan me graag weer even terug op het eiland. Dat kan heel goed met dit boek denk ik. Altijd trek in pastechi, Johnny cake, bolo di cashupete, awa di lamunchi etc etc. Hmmm….!!

  Reply:

  17/12/2015

  Ja dat kan zéker met dit boek! Leuk om op die manier even fijne herinneringen op te halen. Leuk dat je meedoet Malou!


  Marjolijn
  16/12/2015

  Superleuk! Ik werk het kookboek GRAAG winnen. Why? Hier ook een Antilliaanse boyfriend en deze zomer voor het eerst geweest op Curaçao en na 7 jaar eindelijk kennis gemaakt met schoonouders en ik mis ze zo! Ik kook al regelmatig iets van de website maar dit kookboek zou echt perfect staan in mijn kookboekenstash. Voor mijn vriend zou het leuk zijn als ik nog vaker iets van thuis zou koken. Dus. Bring it on 🙂

  Reply:

  17/12/2015

  Wat leuk! Wat zal dat ook enorm spannend geweest zijn denk ik, die 1e keer Curacao na zo veel jaar en eindelijk de schoonouders ontmoeten. En ongetwijfeld zouden zij ook wel trots zijn op de schoondochter die zo lekker Antilliaans kan koken dan;) Leuk dat je meedoet Marjolijn!


  16/12/2015

  O jee! Wat een leuke winactie! Meestal kook uit een nieuw kookboek maar 1 of 2 gerechten, maar ik weet nu al dat ik uit dit kookboek: Nos Kushina Krioyo alle gerechten ga maken. Ik zit nu al te watertanden naar de pompoen pannenkoekjes:-)

  Reply:

  17/12/2015

  Ja écht hoor! Dit boek nodigt echt uit om dingen uit te proberen. Ik ga voor morgen nog weer iets proberen (spelletjesavond met familie, dus ik neem iets lekker mee). Leuk dat je meedoet Heis!


  Kimberly
  16/12/2015

  Is het eigenlijk niet ietwat vreemd voor je vriend om als hollander gerechten te maken uit zijn thuisland? Zover ik dit begrepen heb stellen veel Antillianen, Surinamers en Hindoestanen dit helemaal niet op prijs? Evenzo de constante verwijzingen naar je vorige vriend of vrienden wat deze keuken betreft? Eerlijke vragen btw van een regelmatige bezoeker, ik wens iedereen succes toe met de winactie (ikzelf wacht op een eventueel e-boek.. Dat is wel zo veilig tijdens mijn kooktavonturen)

  Reply:

  17/12/2015

  Nee helemaal niet! haha! Hij is juist enorm trots om een Nederlandse vriendin te hebben, die al die klassieke Antilliaanse gerechten in ons huisje in Nederland op tafel zet. Dit zijn ook de enige soort ervaringen die ik er mee heb: oprechte interesse in “andermans” keuken en gerechten verbind alleen maar, een unieke kans om lekker samen te koken, van elkaar te leren en fijne dingen over te brengen =) En de ervaringen die ik in het verleden heb opgedaan met deze keuken vind mijn vriend alleen maar leuk! Ervaringen en herinneringen maken de mens tot wie ze zijn toch? Ik ben trots op mijn verleden, vrienden en familie 🙂 En eerlijjk is eerlijk: als ik als Nederlandse dame alleen maar Hollandse pot zou mogen koken, omdat het anders gek zou zijn, zou ík gillend gek worden! 😉

  Reply:

  Tanara Rodriguez
  18/12/2017

  Wat een argument. Net alsof hollanders niet kunnen koken. Vele doen het zelfs nog beter!


  July
  17/12/2015

  Ik wil graag winnen omdat ik nog helemaal geen ervaring heb met de Antilliaanse keuken en dat wil ik juist gaan uitproberen 😀

  Reply:

  17/12/2015

  Leuk dat je meedoet July!


  Siny
  20/12/2015

  Normaal doe ik nooit mee. Maar voor dit boek wag ik een poging .
  Alles wat ik wil maken zoek ik het recept op zijn site zou veel makkelijker zijn om een boek van hem in huis te hebben.

  Reply:

  21/12/2015

  Leuk dat je mee doet Siny! En dat klopt, een boek werkt toch altijd fijner in de keuken he=)


  Danielle
  20/12/2015

  Ik wil graag winnen, omdat ik het boek al heb en het fantastisch is! Wij hebben jaren op Bonair gewoond en de dingen die ik uit het boek maak, smaken echt zoals dar. Ik wil dan het boek aan mjn broer geven, die ook erg van koken houdt. Wij wisselen vaak ervaringen uit van recepten en zou dit niets liever willen dan het met de recepten uit dit boek te doen.

  Reply:

  21/12/2015

  Leuk dat je mee doet Danielle! En wat leuk om te lezen dat jouw persoonlijke ervaringen bevestigen hoe goed dit boek is. De gerechten (eindresultaten) zijn inderdaad herkenbaar, zoals ze horen, en dat maakt het een topper!


  vanessa
  20/12/2015

  Ikzelf heb het fantastische kookboek al wij zijn allemaal dol op de antilliaanse keuken dus zou graag een kookboek voor mijn zusje willen winnen zodat zij ook deze lekkere gerechten met haar gezin kan eten

  Reply:

  21/12/2015

  Wat lief! Leuk dat je mee doet Vanessa!


  Nadia
  20/12/2015

  Oh ik zou dit boek héél graag willen! Ben fan van de site van Jurino, ziet er inderdaad super strak uit en alle recepten zijn handig te vinden. Ben dus ook heel benieuwd naar het boek. Mijn man (een “yu di Korsou”) en ik koken graag zo nu en dan wat uit de Antilliaanse keuken om onze kids daar ook mee op te laten groeien. Tijdens vakanties op Curaçao hebben we al een aantal keer kookboeken meegenomen, maar deze zijn een stuk minder toegankelijk dan de recepten van Jurino. Deze zomer komt mijn schoonmoeder voor het eerst sinds vijftien jaar op bezoek bij ons in Nederland, het zou mooi zijn als ik haar (als “makamba” zijnde) kan verrassen met lekkere gerechten uit de Antilliaanse keuken 🙂

  Reply:

  21/12/2015

  Nou dat zou zéker leuk zijn! En met dit boek is een goed resultaat gegarandeerd. Leuk dat je mee doet Nadia!


  lindsay
  20/12/2015

  ik kan mij helemaal vinden in je verhaal!!!
  mijn vriend is ook antilliaans en vraagt regelmatig of ik bepaalde gerechtjes kan maken.
  ook ik duik dan snel het internet op naar antilliaans-eten.nl
  tot nu toe is alles geslaagd. maar een boek zou wel erg handig zijn ben dan ook wel echt veel te vinden in de keuken.
  met kerst ga ik bijv ham di pasku en sult maken en wellicht meer.. dit ook 1 van de verzoekjes van mijn vriend.
  zijn familie woont zelf in curacuao, dus ik hoop hem met kerst toch een leuk thuis gevoel te kunnen geven.

  Reply:

  21/12/2015

  Ja heerlijk toch! Eten is dé manier om bepaalde herinneringen op te halen, en dat gevoel van thuis te creëren. Ham di pasku heb ik nog nooit gemaakt, leuk! Sult waag ik me liever niet aan haha, respect voor jou! En leuk dat je mee doet Lindsay!


  20/12/2015

  Ik zou het boek graag winnen omdat ik weinig uit deze keuken maak, bak en kook. Eigenlijk om wat jij ook zegt… De vormgeving van vele met Antilliaanse recepten laat te wensen over… En dan klik ik weg. En ik ben eigenlijk juist zo nieuwsgierig. Toffe winactie, het lijkt me een gaaaaaf boek!

  Reply:

  21/12/2015

  Zeker een hele fijne keuken én een heel leuk boek! Leuk dat je mee doet Anouk!


  Astrid
  21/12/2015

  Een mooi boek!!!!!
  Welkom in mijn keuken?.
  Zelf geboren en getogen op Curacao, dus bekend met de gerechten, alleen de kneepjes hé…..?

  Succes met de actie, en fijne dagen.

  Reply:

  23/12/2015

  De kneepjes van het vak zijn altijd leuk om te leren he! ) Dankjewel, en ook voor jou fijne feestdagen Astrid!


  Gilvana
  21/12/2015

  Oeehh eindelijk antilliaanse recepten die gebundeld zijn in een boek. Ik ben dol op de Antilliaanse keuken. En met een Antilliaanse papa zou je denken dat ik ook gerechten uit die heerlijke keuken kan maken. Maar niets is minder waar. Mijn papa is geen echte keukenprins. En met al mijn familie die op Curaçao woont heb ik helaas ook niet de kans om het van iemand te leren. Maaaaar, wie weet is Jurino die persoon die met zijn kookboek mij leert om al die lekkere dingen zelf te maken ipv elke keer naar Rotterdam moeten rijden als ik zin heb in pastechi of sate ku batata.

  Groetjes, gilvana

  Reply:

  23/12/2015

  haha ja elke keer zo’n trip maken is de moeite ook niet altijd waard he;) Zeker weten zal het boek je bevallen, een heel erg leuke manier om de gerechten te leren maken =) Leuk dat je mee doet!


  Nathalie
  21/12/2015

  Wat een leuk en vooral herkenbaar stukje! Ik ben een kookliefhebber en wil mij daarbij niet richten op slechts 1 keuken. Op Facebook kwam het toevallig de Antilliaans eten tegen en wat was ik blij. Ik ken de keuken enigszins van antlliaanse vrienden, maar nu kon ik hen verrassen :-)! Het eerste recept dat ik heb geprobeerd was dat van de pompoenpannekoekjes. Ik ben gek op pompoen en pannekoeken
  :-D, dus wat een feest! Ik kijk geregeld op site voor een leuk gerecht. En nu kom ik deze winactie tegen. Ik zou graag het kookboek winnen om mijn familie en vrienden nog meer te verwennen met gerechten, nu ook uit de Antilliaanse keuken.

  Reply:

  29/12/2015

  Wat leuk Nathalie, dat zou zeker een leuke verrassing voor je vrienden en familie zijn! Leuk dat je mee doet!


  22/12/2015

  Wat een leuk boek zeg! Mijn vriend ziet er misschien uit als een rasechte Hollander, maar van binnen schuilt een ware Antilliaan: hij heeft zéér losse heupen, en houdt van de vrolijke Antilliaanse muziek, de taal, en natuurlijk het eten. Met dit boek kan hij eindelijk zelf al die lekkere gerechten maken, en mij ook laten proeven van al die lekkernijen, dus ja: ik doe bij deze mee aan de winactie! 😀

  Reply:

  29/12/2015

  haha wat leuk om te lezen! En een man die er mee aan de haal gaat en lekker de keuken in gaat duiken, is natuurlijk al helemaal leuk. Leuk dat je mee doet Ilse!


  Anita H.
  22/12/2015

  Wat gaaf!! Laat ik even vooropstellen dat ik totaal niet bekend ben met de Antiliaanse keuken. Daarentegen ben ik dol op lekker eten en zeer nieuwsgierig naar nieuwe gerechten en buitenlandse keukens. Mits goed bereid, lust ik vrijwel alles. Ik ga er dan ook helemaal vanuit dat Antiliaans eten mijn goedkeuring kunnen wegdragen. Dat het een mooi en goed boek is, daar ben ik van overtuigd. Ik baseer me dan op deze recensie van jou. En tenslotte (hopelijk legt dat ook nog gewicht in de schaal; ik wil echt heel graag winnen): kookboeken hebben ALTIJD mijn interesse. Gewoon al heerlijk om doorheen te bladeren. Liever dan een “gewoon leesboek”.

  Reply:

  23/12/2015

  Heel begrijpelijk hoor, ik lees ook heerlijk weg in een kookboek, hoe gek dat ook maar mag klinken. Leuk dat je meedoet, en jouw enthousiasme is erg leuk om te lezen!


  xhanthy
  22/12/2015

  Hallo FoodLoveAndHappiness,
  Ik zou graag het kookboek willen winnen om cadeau te doen aan mijn schoonouders. Mijn schoonvader houdt ontzettend veel van koken en nu hij mij, zijn Curacaose schoondochter, in de familie heeft wilde hij graag het een en ander leren. Hij verzamelt graag kookboeken dus dit is het perfecte cadeau voor hem. Ik zou hem graag met Nos Kushina Krioyo willen verrassen.
  Ten slotte wens ik Jurino en zijn vrouw het beste toe met hun verdere ontwikkeling in de kookwereld. Goede recepten van te gekke mensen met veel herinneringen verdienen het om ver te komen.

  Fijne feestdagen aan iedereen die dit leest!

  Reply:

  29/12/2015

  Wat een leuke en lieve reactie Xhanthy! Dat zou absoluut een leuke verrassing voor je schoonvader zijn. Leuk dat je mee doet!

  Reply:

  30/12/2015

  Gefeliciteerd Xhanthy, jij wint één van de exemplaren van Nos Kushina Krioyo! Ga lekker je schoonvader verrassen met dit cadeau, en hopelijk levert dit heel veel gezellige (en lekkere) familiediners op! =)


  Leila
  22/12/2015

  Ik doe graag mee, omdat ik eigenlijk nooit Antilliaans eet. Wie weet vind ik het wel heerlijk 🙂

  Reply:

  23/12/2015

  Vast en zeker! Leuk dat je mee doet Leila!


  Nally
  23/12/2015

  Ik doe ook graag mee. Waarom? Misschien dat ik dan sneller zelf iets maakt dan elke keer weer bestellen bij de goede Antilliaanse bakker. Wie weet word ik straks een ‘decent’ Antilliaanse bakker, e senjora di Rijswijk ku ta kushina kos Antiano 🙂

  Reply:

  26/12/2015

  Leuk dat je mee doet Nally! Rijswijk kan dus nog wel een goede Antilliaanse bakker gebruiken 😉


  Sonja Renfurm
  26/12/2015

  De quesillo lukt goed, net als pasteitjes en pompoenpannekoek jes maar ik wil nog zooooooveel meer leren maken , dus ja ik zou heel graag 1 van deze boeken winnen?

  Reply:

  29/12/2015

  Leuk! En er is ook nog zó veel meer dan dat! Leuk dat je mee doet Sonja !


  28/12/2015

  Al dat zoet!! Dat kennisname niet goed zijn! Ik heb de Europese en oosterse keuken nu wel beetje ontdekt maar deze keuken ken ik niet! Ben heel benieuwd dus ik doe mee!! Xx

  Reply:

  29/12/2015

  Nee voor de lijn zeker niet goed, voor al het andere: absoluut een aanrader! Leuk dat je mee doet Stephanie (en thanks for sharing)!


  Lisette van Duist
  28/12/2015

  Heeeel graag ? Na Aziatisch en Surinaams zijn wij wel toe aan Antiliaans ?Xxx

  Reply:

  29/12/2015

  En zo eten we gezellig de wereld rond;) Leuk dat je mee doet Lisette!


  Kayleigh
  29/12/2015

  Gelukkig zie ik net optijd dat ik nog kan meedoen aan deze leuke winactie! Ik ben zelf half Antilliaans en half Nederlands en ben gek op de Antilliaanse keuken alleen kan ik nog niet zoveel gerechten maken en dat zou ik wel heel graag willen! Mijn vader en broers zouden trots op me zijn dus als ik dit boek win zou ik snel aan de slag gaan om ze een keer te verassen met een mucho dushi etentje! Liefs Kayleigh

  Reply:

  29/12/2015

  Ja zeker nog op tijd! Wat leuk Kayleigh, je vader en broers zullen zeker trots op je zijn! Leuk dat je mee doet!


  Jurgen
  29/12/2015

  Nou… Als eenzame man tussen al de bovenstaande dames waag ik toch een gokje voor dit boek. Aan mijn naam zie je het kaas al afspatten: oerhollander hier! Op wonderlijke wijze heb ik een prachtige Antilliaanse dame voor me weten te strikken die me verwent met allerlei baksels van haar thuisland. Nou moet je als man tegenwoordig je mannetje staan en wat is er leuker dan haar eens verassen met iets waar zij ook zo van geniet; Antilliaans eten! Op de site zie ik verschillende gerechten die ze nog niet gemaakt heeft en haar binnen zien komen terwijl ik in de keuken met het boek sta te knutselen vindt ze hopelijk fantastisch (ik moet haar nog heel wat jaren bij me houden, begrijp je).

  Reply:

  29/12/2015

  Nou nog net op de valreep deze enorm leuke reactie. Een man die in de keuken zijn best doet voor een dame, scoort altijd punten he;) Leuk dat je mee doet Jurgen!

  Reply:

  30/12/2015

  Gefeliciteerd Jurgen, jij wint één van de exemplaren van Nos Kushina Krioyo! Duik er lekker mee de keuken in, en verras die prachtige dame van je met heel wat heerlijke etentjes =)


  Evelien
  29/12/2015

  Nog net op het nippertje… Wat onwijs gaaf deze actie, vorig jaar heb ik voor mijn afstudeerstage voor de klas gestaan op een basisschool op Curaçao. Als er dan iemand jarig was kreeg ik écht heerlijke traktaties voor mijn neus. Echte Antilliaanse hapjes; pastechi, pompoenpannenkoek, kaasballetjes etc. Nu ben ik al weer eventjes terug, maar wat denk ik nog vaak terug aan dat mooie eiland. Tijdens oud & nieuw heb ik een tapasavondje met vrienden en je raad het al, ik kon het niet laten om iets Antilliaans te gaan maken. Zo ben ik vandaag op zoek gegaan op het internet en kwam zo óók uit op de site van Jurino. Zo las ik over zijn boek, waarvan ik dacht “Die wil ik hebben!” Ik vind het heerlijk om te koken en dingen uit te proberen. Het zou heel tof zijn als ik op deze manier het boek zou kunnen krijgen! Een leuke herinnering aan mijn stageperiode op Curaçao.

  Reply:

  30/12/2015

  Wat leuk Evelien, duidelijk heb je mooie herinneringen aan die periode op Curacao! Leuk dat je mee doet!