Japanse noodle-soep met paddenstoelen en udon noodles | Food Love and Happiness
2 oktober 2015

IMG_5785 (1)2 Vriendlief vond het een leuk idee om één Hello Fresh doos uit te proberen en daaruit vervolgens romantisch voor mij te koken (hij is niet zo’n held in de keuken, dus het gemak van alle ingrediënten aan huis bezorgd, mét recept, leek hem wel wat). Uiteindelijk hebben we meerdere dozen ontvangen en heb ik praktisch alles staan koken…je weet hoe dat gaat;)

De ene maaltijd vond ik absoluut spannender dan de ander, maar al met al een aantal lekkere dingen gegeten en vanuit 2 gerechten leuke inspiratie opgedaan. Eén gerecht was echter absoluut bij ons beiden direct favoriet: Japanse noedelsoep met kipreepjes, paddenstoelen en udon noodles. Heerlijk zo’n bord hete soep na een dag hard werken, en elk gerecht met een Japans tintje doet het sowieso goed bij mij. De udon noodles zijn lekker vullend in dit soepje, en de mix van paddenstoelen maakt het geheel ook lekker stevig.
Zoals eigenlijk alle gerechten van Hello Fresh staat het resultaat écht in een handomdraai op tafel, en voor deze soep is dat zeker het geval. Hier blijft deze noodle-soep met Udon noodles en paddenstoelen zeker weten op het menu staat!

Ingrediënten
voor 2 personen

250 gr gemengde paddenstoelen (beukenzwammen, shiitake, kastanjechampignons), grote paddenstoelen gehalveerd
200 gr kipfiletreepjes, evt gekruid met wat steranijs, venkel)
150 gr paksoi, fijngesneden
140 gr udon noodles
1 lt kippenbouillon
stukje verse gember, ong 3 cm
rode peper
2 el sojasaus
zwarte peper
zeezout
zonnebloemolie (om te bakken)

Bereiding
Verhit het water voor de bouillon in de waterkoker, voeg bij 2 kippenbouillonblokjes in een pannetje en houd heet op laag vuur.
Schil de gember en snijd deze fijn. Snijd de rode peper door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd ook de peper fijn.
Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan (soeppan of wok) en fruit hierin de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de kipfilet reepjes toe en bak nog eens 2 minuten (op middelhoog vuur). Voeg de paksoi toe en bak nog eens 2 minuten.

Voeg nu de gemengde paddenstoelen en de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken op middelhoog vuur. Voeg na 6 minuten de Udon noodles toe.

Breng de soep op smaak met de sojasaus, wat zwarte peper en zout. Je kunt wat extra water toevoegen indien je de soep iets vloeibaarder wil hebben. Ik adviseer dan om het geheel iets langer te laten staan, of even goed na te proeven en verder op smaak te brengen. Voeg desgewenst iets meer sojasaus toe om de smaak wat op te hogen.

Geplaatst in → Food, Healthy, Hoofdgerechten

2 comments on “Japanse noodle-soep met paddenstoelen en udon noodles”

    03/10/2015

    Ziet er goed uit! En ik wist niet dat je een vriend had! Maar ik had het vermoeden wel, gezien je foto’s… superleuk voor je!!!

    Reply:

    08/10/2015

    Klopt! Je zal de nodige foto’s inderdaad wel voorbij hebben zien komen op fb he:) En thanks!