Mondays favourites | Food Love and Happiness
7 september 2015

Long time no see / talk! Ik ben weer terug van Ibiza, en man oh man, wat was dat een heerlijke vakantie! 10 Dagen lang genieten van het eiland, de zon, m’n lief, lekker eten, rust en vrijheid. Ibiza was geweldig! Later meer over Ibiza in een uitgebreide post met lekker veel foto’s.

Weer terug in Nederland betekent ook einde vakantie. Hoewel ik nog wel even moet wennen aan de kou, is thuiskomen na de vakantie dan stiekem toch ook altijd wel weer lekker (en een goede reden om gelijk m’n nieuwe jas en schoenen aan te doen). Ik heb nog even een lekker lui weekend ingepland, met ook de maandag nog vrij, om me weer even helemaal te settelen en voor te bereiden op de herfst: weer aan het werk, weer terug naar de sportschool (want ja, deze heb ik gedurende de zomer niet meer van de binnenkant gezien) en ik heb een kleine detox ingepland.

Processed with VSCOcam with f2 preset

IMG_5028 10448759_961222563923767_6791618169076232507_n Na een zomer heerlijk genieten van alles én niet sporten, vind ik het tijd om de knop weer om te zetten. En de knop om werkt bij mij het beste als ik dit drastisch doe. Ik heb er ook weer zin in: lekker gezond eten, licht verteerbare maaltijden en veel water. Vorig jaar oktober heb ik 28 dagen een streng detox-programma gevolgd, waaruit ik alle nodige ervaring heb opgedaan. Ik weet wat voor mij werkt en wat niet, en ik heb nog verschillende recepten die ik zo weer even op tafel kan toveren. Hier en daar maak ik het voor mezelf wel minder streng (bijvoorbeeld het gebruik van ‘gewone’ bouillonblokjes i.p.v. detoxproof), maar de basis zal bestaan uit veel groente, fruit, bruine rijst, eieren.

collage-detox-week-3-1024x992 Benieuwd hoe mijn detox er destijds uitzag? Hier lees je de do’s en dont’s, en hier weekschema 1, weekschema 2, weekschema 3 en weekschema 4.

Ik kruip nog snel even met een grote kop thee op de bank (volgens mij is Expeditie Robinson weer begonnen!?) om van m’n laatste vrije uurtjes te genieten. Fijne maandag!

 

Geplaatst in → Me time, Monday's favourites

5 comments on “Mondays favourites”

  07/09/2015

  Fijn Ibiza! Fijn dat dat zorgt voor ontspanning én de zin om lekker happy healthy fris van start te gaan!

  Reply:

  07/09/2015

  Ja heerlijk, weer met volle moed aan de slag!


  07/09/2015

  Benieuwd naar de mooie vakantiefoto’s, dat is altijd weer fijn terug verlangen op zo’n koude septemberdag!


  11/09/2015

  Ik ben nu Expeditie Robinson aan het kijken, de eerste twee afleveringen. Heel spannend! Fijn dat je lekker van Ibiza hebt genoten. Zo’n Detox is voor mij ook wel fijn. Ik ga je blogs van vorig jaar herlezen.


  13/09/2015

  Hey, de Joden vieren nu zo’n beetje hun nieuwjaar… dus het is de perfecte tijd voor wat goede voornemens, toch? 🙂