Lahmacun (Turkse Pizza) | Food Love and Happiness
24 augustus 2015

Zo vlak nog even voordat ik richting Ibiza vertrek, is het tijd voor de foodblogswap. Deze keer mocht ik koken van Foodie Marjan, en ik wist al snel dat ik voor de Lahmacun zou gaan. Nog nooit heb ik zoiets zelf gemaakt, en ik vind het héérlijk om zo af en toe te eten. Wel met iets meer vulling dan in het oorspronkelijke recept van Foodie Marjan, dus ik voegde er verse sla, feta, whiskey saus en tomaten aan toe.

Het lijkt misschien een lastig gerecht, meer deze klassieke ‘afhaal-hap’ maak je heel gemakkelijk zelf!

DSC095082 Ingrediënten
voor 4 personen

pizza
200 gr bloem
1 tl baking soda
1 el Griekse yoghurt
1 el olijfolie
drupje limoensap
100 ml water

vulling
200 gr rundergehakt
blikje tomatenblokjes, á 400 gr
1 ui
2 knoflookteentjes
1 el harissa
zwarte peper
zeezout

extra
ijsbergsla
feta
whiskeysaus
tomaten

Bereiding
Voor de pizza:
Meng alle ingrediënten in een kom bij elkaar en kneed tot je een fijn deeg hebt. Is het deeg nog wat te plakkerig? Voeg dan wat extra bloem toe. Bedek de kom met een schone theedoek en laat 2 uur staan (buiten de koelkast).

Voor de vulling:
Pel en snipper de ui, snijd ook de knoflookteentjes fijn. Zet een pan op het vuur met een el olie, fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak tot deze rul is. Voeg nu de tomatenblokjes en de harissa toe. Roer goed door en laat het geheel een half uurtje zacht pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het deeg nu in 4 bollen. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en rol de deegballen uit tot je een hele dunne pizza overhoudt. Besmeer de pizza’s met de vulling.
Zet een grote koekenpan op het vuur, laat deze goed heet worden en bak hier de pizza’s één voor één in, met de vulling naar boven. Olie in de pan is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Plaats een deksel op de pan en bak de pizza’s in 10 minuten gaar.

Beleg de pizza’s zodra deze klaar zijn met wat gewassen en gesneden ijsbergsla, verse tomaat in plakjes, wat blokjes feta en maak af met whiskey saus.

4 comments on “Lahmacun (Turkse Pizza)”

    Babette
    26/08/2015

    Mmmmm heerlijk gerechtje hoor! Snel eens zelf maken. Ik vind het jammer dan ik hieronder niet meer jouw instagram en facebookposts kan volgen, beiden heb ikzelf namelijk niet!! Groetjes.

    Reply:

    07/09/2015

    Hai Babette, je bedoelt dat je niet meer opties hebt dan facebook en instagram? In de sidebar rechts staan andere opties, bijvoorbeeld pinterest en bloglovin 🙂


    25/10/2015

    Wow! Jouw foto ziet er echt beter uit dan de mijne! Super leuk om hem terug te zien!

    Reply:

    26/10/2015

    Haha dat is lief van je! Fijn om te horen dat je het leuk vind! =)