Antilliaanse kaasballen | Food Love and Happiness
7 augustus 2015

antilliaanse kaasballen Toen de boyfriend en ik één van onze vele gesprekken (we do that a lot) hadden over lekker eten, lekker Antilliaans eten in dit geval, vertelde hij over Antilliaanse kaasballen. Nou heb ik zelf m’n eigen favorieten uit de Antilliaanse keuken, en toch ook zeker al heel wat lekkers gehad in het verleden (op Curacao en uit de keuken van m’n voormalig schoonmoeder bijvoorbeeld), Antilliaanse kaasballen kende ik nog niet. Tijd om op ontdekking uit te gaan dus!

Al snel kwam ik uit op dit recept van de Antiliaanse Keuken. Afgaande op zijn omschrijving van de kaasballetjes, moest en zou er gesmolten kaas in de binnenkant van de balletjes zitten. Ik heb het recept dan ook wat aangepast, en de balletjes gevuld met nog een klein blokje kaas, om ook van binnen die heerlijk gesmolten kaas te hebben.

Ingrediënten
500 gr geraspte oude kaas
3 eieren
35 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl suiker
snufje zwarte peper
zakje kaas in blokjes

Bereiding
Kluts de eieren en meng hier de geraspte oude kaas door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, en voeg vervolgens de bakpoeder, suiker en zout toe. Kneed het geheel goed door, tot je een mooie bal kunt vormen.
Dek de kom af met een schone theedoek, en laat even staan.

Halveer een aantal kaasblokjes, zodat de blokjes klein genoeg zijn om in de kaasballetjes te passen.

Vorm nu balletjes van het deeg, ter grootte van een pingpongbal. Verhit olie op het vuur totdat je hier in kunt frituren (test met een druppeltje water van je handen, als de olie borrelt is het goed). Druk een blokje kaas in de bolletjes en vorm opnieuw een mooi rond bolletje. Frituur de balletjes in porties in de olie. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

Geplaatst in → Antilliaans, Food, Party Food, Snack

6 comments on “Antilliaanse kaasballen”

  07/08/2015

  Lijkt me erg lekker!


  08/08/2015

  oooooooh wat lekker lijkt me dit!


  11/08/2015

  Ziet er erg lekker uit! Ga ze binnenkort proberen te maken!

  Reply:

  12/08/2015

  Zeker doen, zijn erg makkelijk om te maken. Benieuwd wat je er van vind! =)


  Dorien
  17/08/2015

  Dit recept heeft een keer in het blad van Rotterdam gestaan. Zelf ook een keer gemaakt. Ze zijn erg lekker maar was ons tweeën erg veel;)

  Reply:

  19/08/2015

  Ja deze portie is ook flink voor met z’n 2tjes hoor (maar 2 grote vreetzakken hier:P)