Chocolate Chip Cookies (brown & white) | Food Love and Happiness
29 juli 2015

Het is weer tijd voor een nieuwe foodblogswap: een ‘swap’ waarbij je gekoppeld wordt aan een andere foodblogger en iets van zijn of haar foodblog moet koken. Natuurlijk met een eigen twist aan het gerecht. Altijd een leuke manier om even buiten je comfort zone te koken, of wat voor mij vaak het geval is: iets van de lange to do list afstrepen. Ik was deze keer gekoppeld aan Great Little Kitchen. Ik mocht al eens eerder van haar blog koken, toen maakte ik deze heerlijke stoofpeertjes. Vandaag ben ik voor zoet gegaan: chocolate chip cookies. Wat is dat toch met koekjes, dat het zo heerlijk knus en gezellig voelt om ze te bakken? Je huis gevuld met die zoete lucht om vervolgens op de bank te ploffen met een schaaltje zelfgemaakte koekjes..heerlijk. En zo gepiept ook! Alle boodschappen had ik al in huis .. behalve de chocolade dan, want dat blijft natuurlijk nooit lang liggen;)

Ik paste het recept iets aan : de walnoten er uit, suiker vervangen door rietsuiker, de hoeveelheid suiker wat minderen en ik heb iets meer bloem toegevoegd. Ook ben ik niet alleen voor bruine chocolade gegaan, maar ook heb ik chocolate chip cookies van witte chocolade gemaakt.

DSC09493-768x1024 Ingrediënten
320 gr bloem
200 gr zachte roomboter
2 eieren
300 gr suiker
180 gr pure chocolade
180 gr witte chocolade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Hak zowel de pure als witte chocolade fijn, houd beiden gescheiden en zet apart tot verder gebruik.

Verdeel de bloem over je werkblad, maak hier een kuiltje in en breek hierin de eieren, voeg de suiker en de boter toe. Meng de suiker, boter en eieren met de hand, en kneed hier nu beetje bij beetje de bloem door heen. Kneed het geheel goed door tot je hier een mooie deegbal van kunt vormen. Halveer het deeg, meng de pure chocolade door de ene helft, de witte chocolade door de andere helft.

Vorm nu kleine balletjes van het deeg, plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) plat tot ongeveer 1 cm dik. Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes goudbruin gaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Nadat ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht, bij het afkoelen verharden ze.

 

Geplaatst in → Food, Foodblogswap, Snack, Zoetigheden

2 comments on “Chocolate Chip Cookies (brown & white)”