Mondays Favourites | Food Love and Happiness
15 juni 2015

Vorige week nog een Mondays Favourites met een aantal events (de opening van Concept Store Twenty15 en Zomer bij Külkamp (een sfeerimpressie van de stand zie je hieronder), nu tijd om even in de vakantiemood te komen en wat gas terug te nemen.

Achter de schermen lopen er nog een aantal dingen (zo zijn er altijd leuke bestellingen, moet de voorraad up to date blijven, wil ik nog steeds iets nieuws met m’n site, wil ik iets leuks verzinnen voor nieuwe visitekaartjes of flyers, en ook komt de releasedatum van Shops With Love er aan), maar de komende weken wil ik iets meer de ‘voorkant’ van de blog centraal stellen, en het aantal events en andere promoties waar ik aan deelneem wat meer op de achtergrond plaatsen.

Tijd voor een pauze, tijd om gewoon weer even inspiratie voor recepten op te doen, tijd om gewoon lekker te bloggen, tijd om van de (aankomende) zomer te genieten en misschien nog wel een leuke vakantie te plannen. Gelukkig heb ik de eerste zonuren al mogen meepikken! Vorige week heerlijk een aantal uur liggen zonnen in het park, en ook tijdens het Food Truck Festival heb ik volop m’n neus in de zon gezeten, heerlijk!

FullSizeRender image image image image

 • Summer is a state of mind

Maar.. tijd voor iets meer mindfulness, rust en zomer. Als ik terugblik naar een post eerder dit jaar, heb ik al zó veel gedaan en zo hard gewerkt aan de doelen voor 2015. Nou ben ik sowieso niet iemand die stil zit en ben ik iemand die altijd allerlei projecten tegelijkertijd draaiende houd, maar ik ben toch wel trots op al het werk wat ik dit jaar al verzet heb. Mijn lijstje met ‘voornemens‘ zag er begin dit jaar zo uit:

 • Vernieuwde blog: nieuwe naam, nieuwe lay-out
 • Nieuwe huisstijl (met name voor producten, in lijn met de nieuwe lay-out)
 • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
 • Assortiment uitbreiden
 • Een georganiseerde, overzichtelijke webshop openen
 • Een bedrijfsplan opstellen, om die droom van ooit voor mezelf beginnen nu toch echt (écht) eens te concretiseren
 • Spiegelreflex camera aanschaffen
 • Verschillende leuke workshops fotografie en foodstyling volgen
 • Planning: vooruit bloggen en meer gestructureerd m’n uren voor de blog inplannen
 • Sporten! Lekker het zwemmen vroeg in de ochtend weer oppakken
 • M’n eetpatroon weer richting detox omzetten: minder streng (wel koffie, wel af en toe een broodje en koemelk), maar meer groente, fruit en salades en minder suiker op het menu
 • Starten met de cursus mindfulness die al sinds het voorjaar 2014 op me ligt te wachten

Nu is er één gegeven in het leven wat vast staat, en dat is dat alles veranderlijk is, dus zo ook mijn lijstje enigszins.
De vernieuwde blog/website is er helaas nog niet! Ik had een enorm mooi concept in m’n hoofd, maar helaas kaapte net iemand de domeinnaam voor mijn neus weg op het moment dat ik de knoop had doorgehakt. Andere variaties op het idee spreken me niet aan, dus bye bye concept. Iets nieuws heb ik helaas tot nu toe nog niet kunnen bedenken. De nieuwe site, waarin ik mijn blog en een webshop wil integreren, moeten dus nog even op zich laten wachten.

De producten die verkoop hebben wel een (klein) nieuw jasje gekregen, nieuwe labels, stickering, en ook op inhoud wat meer informatie. Het assortiment is uitgebreid met biologische producten, dadel-kokos bonbons en bosbes-haver-yoghurt ontbijtmuffins. Food Love and Happiness staat ook sinds maart dit jaar eindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Een eigen onderneming maken van m’n blog.. iets wat eigenlijk helemaal niet zo spannend is en stiekem toch weer wel. De andere (grote) plannen voor m’n site en bedrijfje moeten nog even wachten, maar then again… het jaar heeft ook nog vele dagen te gaan.

Last but not least: het sporten gaat geweldig goed. Zwemmen werd al snel vervangen door een veel intensievere manier van sporten, ik ben namelijk overgestapt naar de sportschool en doe daar 4 (soms 5) dagen per week aan krachttraining. Allereerst moest het ritme en de discipline er komen, veel oefenen en kijken welke verschillende oefeningen goed werken, en ik kan je zeggen: ik vind het heerlijk! Zo intensief en doelgericht sporten betekent ook op het gebied van voeding andere en bewuste keuzes maken. Voor de foodie die ik ben eet ik toch zeker doordeweeks erg saai hoor! Mealprepping all the way, met voornamelijk veel bruine rijst, kip, zalm, groenten en fruit, havermout en wat shakes. Benieuwd naar de resultaten over een langere periode!

 • Opening Instock Restaurant

Afgelopen zaterdag was ik in Amsterdam en ook even aanwezig bij de opening van Instock. Je kent Instock ongetwijfeld nog van deze post. De vorige locatie was een pop-up restaurant, nu vestigt Instock zich definitief in haar pand aan de Czaar Peterstraat. Een prachtige nieuwe locatie, een mooi groot pand met de vertrouwde look en feel zoals we het van Instock gewend zijn. Met de opening van deze nieuwe locatie zet Instock foodwaste definitief op de kaart! De elektrische busjes gaan ’s ochtends vroeg op pad, om de oogst van de dag (producten die nog goed zijn, maar niet meer verkocht mogen worden) binnen te halen bij AH. Even later zet het team van Instock hier een heerlijk menu met prachtige gerechten mee neer.

image
image image image image

Geplaatst in → Monday's favourites, Personal

4 comments on “Mondays Favourites”

  15/06/2015

  Knap hoor dat je al zoveel doelen hebt bereikt! 🙂
  Ik ga ook weer eens naar mijn lijstje van begin dit jaar terugkijken.

  Ik wil mijn blog/concept ook nog steeds vernieuwen. Maar blijft lastig ;). Jammer dat jouw domeinnaam net voor je neus is weggekaapt!

  Reply:

  15/06/2015

  Leuk om te zien hoe veel ik al gedaan heb, maar ook vooral leuk om te zien hoe de richting toch steeds blijft veranderen. Over m’n site ga ik nog even brainstormen. Benieuwd naar jouw plannen ook Farah!


  24/06/2015

  Wat ben je heerlijk bezig Daan, ik ben trots op je! 🙂

  Reply:

  24/06/2015

  Aah dankjewel lieve Laura!