Quinoa – boerenkool sinaasappel salade | Food Love and Happiness
18 mei 2015

Processed with VSCOcam with f2 preset

Eén van de gerechten die wij tijdens de inspiratieavond Mindful Eten serveerden, was deze lekker frisse quinoasalade met boerenkool. Die voor ons zo ouderwetse groente die tegenwoordig hipper dan hip is vanwege het ‘superfood’ gehalte. Wanneer deze niet meer verkrijgbaar is, vervang je hem gemakkelijk door verse spinazie.

Ingrediënten
75 gram boerenkool (verse spinazie kan ook heel goed)
3 el olijfolie Frutti dei Sole
1 el appelazijn BioZentrale
1 grote sinaasappel
200 gr quinoa BioZentrale
1 groentebouillonblokje BioZentrale
zeezout
zwarte peper

Bereiding
Neem de helft van een kleine zak boerenkool en leg dit in een brede schaal met opstaande rand. Meng de olijfolie en azijn door elkaar en breng hiermee de boerenkool op smaak. Breng verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de olie en azijn goed over de boerenkool zodat deze iets zachter van structuur kan worden. Laat dit minimaal 2 uur staan (dit kan ook prima een dag van tevoren).
Kook de quinoa in 500-600 ml water met een bouillonblokje. Houdt 15 minuten aan, zodat de quinoa nog iets een bite behoud. Laat afkoelen.

Snijd de uiteinden van de sinaasappel weg zodat de sinaasappel rechtop kan staan op een plank. Snijd nu rondom de schil goed weg. Maak mooi plakken en snijd dit vervolgens in kwarten. Voeg dit met sap en al toe aan de afgekoelde quinoa en voeg vervolgens de boerenkool met olie en azijn toe.
Meng het geheel goed en voeg naar smaak nog olie, peper en zout toe.

In plaats van boerenkool kan ook spinazie of andijvie als bladgroente worden gekozen. In plaats van sinaasappel smaken deze groenten ook goed met gedroogde tomaten of gele, rode of oranje paprika.

Dit is een recept van Bio Genieten, afkomstig uit de inspiratieavonden Mindful eten.

2 comments on “Quinoa – boerenkool sinaasappel salade”

    19/05/2015

    Ohh ziet er zo goed uit. Quinoa komt schijnbaar uit Peru en ik heb er heel veel van gehad afgelopen reis! Van soep tot burgers, erg jammie!


    20/05/2015

    Klinkt lekker, ik moet zeggen dat ik zelf niet zo vaak boerenkool eet.