Vinnies: good home food | Food Love and Happiness
14 april 2015

DSC00524 Vlak voordat de lente officieel inging was ik aanwezig bij wel een hele leuke tasting bij Vinnies: met een klein groepje bloggers hebben we gerechten getest voor op de nieuwe lente menukaart.

Mijn 1e bezoek aan Vinnies was alweer een tijdje geleden (de locatie aan de Haarlemmerstraat) en ik was gelijk verkocht. Een gezellig, klein en druk zaakje. Goede koffie, goede broodjes, prachtig interieur (verliefd op die mooie eettafel met oude stoelen en het donkere doek aan de muur). Toen ik de uitnodiging kreeg om gezellig (maar kritisch) gerechtjes te komen proeven voor op de lente kaart, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken.

De tasting vond plaats bij de locatie van Vinnies aan de Nieuwezijds Kolk (Amsterdam), weer zo’n plaatje van een locatie! Wederom gezellig, en wederom prachtig vintage meubels (waarvan overigens alles te koop is). Alleen voor de sfeer kan ik je Vinnies aanraden, maar wacht maar tot je de vernieuwde menukaart hebt geprobeerd!

De proeverij bestond uit een 6-gangen menu, met voor mij een aantal duidelijke favorieten:

 • Tomaat & venkelsoep
 • Toast met raapstelen pesto en Texelse schapenkaas
 • Rabarber en rode bieten salade met romige gorgonzola
 • Shakshuka met feta, koriander en gepocheerd ei
 • Bloemkool pie met basilicum en geelwortel
 • Suikervrije taart

De tomaat&venkelsoep was goed op smaak, afgemaakt met een heerlijke olijfolie. Door de venkel een klein anijsje, iets waar ik helemaal niet gek op ben, maar in dit gerecht goed voor de balans. De toast met raapstelen pesto en Texelse schapenkaas was groot favoriet rondom de hele tafel! Met een pesto kan je natuurlijk nooit verkeerd gaan, en een pesto van raapstelen maakt het net iets interessanter. Wat ik vooral erg leuk (en lekker!) vond was de combinatie met een schapenkaas. We zijn gewend pesto veelal te combineren met mozzarella, maar de combinatie met deze pittige kaas was heerlijk. Zeker iets wat ik vaker zelf ga doen!

De salade van rabarber, rode bieten en romige gorgonzola was het volgende gerecht. Natuurlijk draait het om de smaak, maar wat een prachtig gerecht! Ik ben gek op bieten en ik houd van een zuurtje, dus ook de rabarber viel bij mij goed in de smaak. Sommige van m’n tafelgenoten vond de rabarber net iets te zuur, maar dat is duidelijk een kwestie van sma(a)k(en verschillen). De combinatie met de romige gorgonzola was heerlijk, een top gerechtje!

Een ander heerlijk gerecht (overigens detox proof) is de shakshuka: een ei-gerecht met een kruidige tomatensaus (lekker met een krokant broodje om te dippen). Vinnies serveerde ‘em met een gepocheerd eitje, nog lekkerder dan de gebruikelijke versie. Persoonlijk voor een ontbijtje vroeg in de ochtend iets te hartig, maar na het sporten zou ik een shakshuka zeker lusten.

We sloten af met 2 soorten taart: een hartige bloemkooltaart met basilicum en geelwortel, en een suikervrije chocoladetaart. Van deze laatste helaas geen mooie foto, deze heb ik in alle haast onderweg naar huis in de auto opgegeten. Desalniettemin was deze ook erg lekker!

De nieuwe menukaart is al ingegaan, dus probeer ‘em zeker uit!

Nog meer fijne plaatjes van het nieuwe menu bekijken? Check #vinniesvoorjaar op Instagram, hier zie je ook de foto’s van de andere bloggers.

DSC00519 DSC00523
DSC00525 DSC00527 DSC00531 DSC00533

DSC00115 DSC00116

Geplaatst in → Amsterdam, Hotspot, Review, uitgelicht

7 comments on “Vinnies: good home food”

  15/04/2015

  Ziet er allemaal heerlijk uit! En zo te zien ook een erg leuk interieur!

  Reply:

  15/04/2015

  Was het ook! En zeker, doe mij ook zo’n huis;)


  15/04/2015

  Liefde voor Vinnies!

  Reply:

  15/04/2015

  Indeed!


  15/04/2015

  Lekker licht, mooi! En gaaf die fiets 🙂

  Reply:

  16/04/2015

  Ja die is zeker mooi!


  16/04/2015

  Wauw, ziet er goed uit, mooie foto’s! 🙂